•  

  Cala Vadella • Cala Vadella | Ibiza kent enorm veel mooie stranden en Cala Vadella is er daar zonder twijfel één van. Door de prachtige baai, het witte zandstrand en de heldere zee behoort Cala Vadella tot één van de mooiste stranden van Ibiza, net als bijvoorbeeld Aigua Blanques en Cala Bassa. Cala Vadella ligt in het zuidwesten van Ibiza en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer vanuit Ibiza-stad (ongeveer 25 minuten), San José (ongeveer 10 minuten) en San Antonio (ongeveer 10 minuten). Bij het strand is een parkeerplaats, maar deze kan tijdens het hoogseizoen wel eens vol zijn (dus probeer er zo vroeg mogelijk heen te gaan, zodat er nog genoeg parkeerplaatsen zijn). Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd, zodat je optimaal kunt relaxen tijdens je stranddag (lees verder voor de kosten hiervan). • Cala Vadella foto's


 • Cala Vadella Ibiza

   

  Ook zijn er op Cala Vadella aan het strand verschillende restaurantjes, bars en winkeltjes te vinden. Doordat het strand geleidelijk afloopt in zee en het water dus voor een groot deel ondiep is, is dit een perfecte plek om met kinderen heen te gaan. Zij kunnen heerlijke spelen in het ondiepe gedeelte. Maar ook voor mensen die graag actief zijn tijdens hun vakantie is dit dé perfecte plek. Het is hier namelijk mogelijk om onder anderen te kajakken, suppen, duiken en waterfietsen. In de baai van Cala Vadella gaan veel grote en mooie schepen voor anker, dus je hebt sowieso wel iets te kijken terwijl je op het strand ligt!


 • Cala Vadella video


 • Cala Vadella tips

   

  Vroeg opstaan: Belangrijkste tip voor Cala Vadella is om er zo vroeg mogelijk te zijn. Ten eerste heb je dan zeker een parkeerplaats nabij het strand (voor €3,50 parkeer je hier de hele dag). Ten tweede heb je het strand dan bijna voor jezelf en eerlijk gezegd is dat dan gelijk het mooiste moment van de dag (ook voor het maken van de vetste foto's en video's). Tot slot heb je de grootste keus aan plekken op het strand (betaald of onbetaald). Ga je op je handdoek of op een betaald ligbedje liggen? Of helemaal vooraan, in het midden of juist zo ver mogelijk van de zee af? Ga dus zo vroeg mogelijk naar het Cala Vadella.

  Ligbedje of handdoek: Verder is het dus goed om je van te voren te bedenken of je gebruik wilt gaan maken van de aangeboden ligbedjes / parasol die je kunt huren, of dat je zelf je spullen mee neemt en die uitstalt op het strand. Ga je voor de laatste optie, neem dan zeker ook een parasol mee, want het kan hier behoorlijk warm worden als je de hele dag vol in de zon zit (er zijn amper schaduwplekken te vinden namelijk).

 • Neem eigen spullen mee: Voor het gebruik van ligbedden en parasols moet je betalen (ga uit van gemiddeld €30 voor 2 ligbedjes en 1 parasol). Handdoeken zijn helaas niet aanwezig, neem deze en een eigen strandlaken zelf mee. Daarnaast is het aan te raden om wat te eten en te drinken mee te nemen, dit is een stuk goedkoper dan als je naar een restaurant of barretje gaat aan het strand. Vergeet ook zeker je snorkel niet, door het heldere water bij Cala Vadella kun je hier mooie vissen spotten! Heb je de hele dag lekker op het strand Cala Vadella gelegen en begin je een beetje trek te krijgen? Ga dan een hapje eten bij het restaurant Maria Luisa, hier worden heerlijke visgerechten geserveerd. Tot slot gaat onze laatste tip over een waanzinnig uitzicht. Cala Vadella is namelijk gelegen tegen een heuvel. Als het donker wordt, moet je zeker even naar het hoger gelegen uitzichtpunt! • Goedkope vakantie Ibiza boeken?


  Kun je niet wachten om een duik te nemen in de zee bij het strand Cala Vadella? Wacht dan niet langer en boek jouw ideale vakantie naar Ibiza. Er worden veel last minute vakanties aangeboden via verschillende reisorganisaties. Of je nou op zoek bent naar een all inclusive vakantie of een klein appartement, op Ibiza is het allemaal mogelijk! Kijk eens naar het aanbod van VakantieDiscounter, daar krijg je een duidelijk overzicht van alle (voordelige) vakanties naar Ibiza. 


 • Cala Vadella een mooi strand? Deel deze pagina!