•  

  Cova Santa Ibiza geweldig of vreselijk? • Cova Santa Ibiza | De promo video op deze pagina doet je hunkeren naar een bezoek aan deze hippe feestlocatie. Echter is dit een video die door de eigenaren zelf is gemaakt en toont daarom enkel en alleen gave en goede beelden van Cova Santa. Er is echter best veel te doen rondom deze plek op Ibiza. De ene bezoeker is er vol lof over en de ander heeft er een vreselijke tijd gehad en wilt er nooit meer terugkomen. Wij geven in dit artikel onze ongezouten mening over dit restaurant, bar, club, discotheek, festival of wat is het eigenlijk? Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht en geven onze mening op basis van eigen bevindingen. Om te beginnen geven we je eerst even wat meer informatie over Cova Santa op Ibiza en zetten we alles even op een rijtje.


 • Voordat we beginnen even alles op een rijtje

  • Cova Santa Ibiza..

   is een feestlocatie op Ibiza waar je kunt eten, drinken, dansen en uitgaan.

  • Deze feestlocatie dankt haar naam aan..

   de ligging, het ligt rondom een in de 15e eeuw ontdekte grot.

  • De eigenaren van Cova Santa zijn...

   dezelfde eigenaren als die van de bekende Amnesia club (Amnesia group).

  • Ze zijn te bereiken (volgens Google) op het volgende nummer..

   +34 971 39 57 14 en een VIP tafel boek je op deze pagina (maar daarover straks meer)

  • Het adres van deze veelbesproken plek is..

   ctra. San José, km 7 (desvío Sa Caleta), 07817 Ibiza, Spanje

  • Deze feestlocatie beschrijft zichzelf als..

   een Gastroclub & Mixology

  • Vóór deze hippe omschrijving beschreven ze zich als..

   restaurant lounge garden club

  • Gastroclub kunnen we nog wel begrijpen, maar een Mixology staat voor..

   een mix van geuren, kleuren, smaken en texturen.

  • De bekendste feesten van Cova Santa zijn..

   de feesten WooMoon, All Day I Dream en Do Not Sleep. Deze keren gedurende de zomer regelmatig terug.

  • Het is algemeen bekend dat..

   dit een plek is waar je flink je portemonnee moet trekken. Cova Santa kost wat, maar dan krijg je wel wat.

  • Maar is het wel zo..

   dat je wat krijgt voor de enorme hoeveelheden geld die je hier uit moet geven voor eten en drinken?

  • Wij zochten het voor je uit en..

   nemen je in de rest van dit artikel mee in onze bevindingen en ervaringen met Cova Santa


 • Video Cova Santa


 • 1. We beginnen positief


  Want alles van deze feestlocatie ademt Ibiza. De ligging, aankleding, artiesten, eten, drinken en de gasten. Het is allemaal hip and happening en echt helemaal in die coole, feestelijke hippie Ibiza style. Hier kunnen we alleen maar positief over zijn. Als dit je smaak is, dan zit je hier helemaal goed. Er is bijna geen uitgaansgelegenheid op Ibiza die je met deze plek kunt vergelijken. Wat dat betreft een unieke en hele bijzondere plek. 


 • 2. Muziek en showtime


  We blijven nog steeds positief, want er wordt door Cova Santa veel geïnvesteerd in beleving, die met name tot uiting komt door goede muziek van prima dj's en coole artiesten die optreden tussen het aanwezige publiek of op het podium. Dit doen ze heel erg goed. Het past goed bij de aankleding van de locatie en ademt een beetje de Ibiza extravagantie waar je naar op zoek bent als je uit gaat op Ibiza. 


 • 3. Eten, drinken en uitgaan op één plek


  Groot voordeel van Cova Santa is dat je alles op één plek kunt doen. Je kunt er eten, drinken, uitgaan, naar shows en entertainment kijken en nog veel meer leuks. En je hoeft niet steeds te verplaatsen. Je blijft op één locatie en dat wordt door ons als heel positief ervaren. • 4. De sfeer is goed


  De sfeer is (als het niet te druk is, maar daarover straks meer) goed. Toffe plek, goede aankleding, prima bediening (al denken sommige daar anders over), top DJ's met lekkere muziek en de mensen die er komen zijn over het algemeen goed gemutst en hebben zin in een gezellig feestje. Al met al kunnen we daar weinig negatiefs over zeggen. Tuurlijk moet je van de Ibiza style houden, maar anders kom je hier ook niet. Dus wat ons betreft zijn hier alle ingrediënten aanwezig om een top avond te beleven. 


 • 5. Goede cocktails


  Natuurlijk super belangrijk is de drank die er geschonken wordt. De cocktails zijn van zeer goede kwaliteit en je kan ook merken dat het personeel dat de cocktails maakt hier voor "gestudeerd" hebben. Het zijn echt smaakvolle en kwalitatief goede cocktails. Heerlijk! Wij hadden overigens de beste ervaring bij de Mojito, maar dat mag natuurlijk geen verrassing zijn. 


 • Tot dusver weinig om je druk over te maken, toch?


  Niks staat een heerlijk uitje naar Cova Santa in de weg. Je ziet jezelf er al helemaal flaneren met een cocktail in je hand, bounce je op de beats van de heerlijk relaxte muziek die de DJ uit zijn boxen perst. Je hebt heerlijk gegeten en gedronken en je gaat nu genieten van een bruisend avondje stappen. Want je kunt hier alles doen, toch? Dat is zeker waar, althans, dat pretenderen ze. Maar ho, wacht! Even niet te hard van stapel lopen. Er zijn nog wel een paar kritische noten die we nog niet genoemd hebben. Lees hieronder snel verder  


 • 7. Te hoge prijzen


  Ok, deze locatie heeft alles in huis om een succes te worden. Je kunt er alles doen, het ligt prachtig, het is op Ibiza en het is helemaal hip and happening. Maar zoals wij al eerder schreven, je moet je portemonnee trekken. Maar dan bedoelen wij ook écht je portemonnee trekken. Het is afgrijselijk duur hier. Echt ziek duur. Even een klein voorbeeldje. Als je denkt een lekkere fles wijn te bestellen, denk dan aan een slordige €100+ die je kwijt bent. En dan hebben wij het niet over de duurste wijn, nee dan hebben we het over de goedkoopste fles wijn.


 • 8. Te druk


  Hier hadden we het eerder in dit artikel ook al over. Zeker op de populaire feesten kan het er echt veel te druk zijn. Het lijkt dan wel dat er teveel kaarten zijn verkocht dan de capaciteit van de locatie aankan. Bijvoorbeeld de Woomoon party's zijn erg populair. Het kan er dan echt onaangenaam druk zijn en dat gaat direct ten kosten van de kwaliteit van alles. Het is te druk, dus de keuken kan de vraag niet aan en eten wordt soms te snel en vluchtig uitgeserveerd, personeel is chagrijnig, gasten moeten lang wachten op drank en eten en de prijs/kwaliteit verhouding is compleet zoek. Maar vooral de drukte op de werkvloer en dat je niet zonder andere te raken kunt dansen is echt heel vervelend.   


 • 9. Prijs/kwaliteit verhouding


  Bij punt 8 gaven we al aan dat bij drukte de prijs/kwaliteit verhouding compleet zoek is. Maar eigenlijk kun je jezelf ook afvragen of deze verhouding altijd al niet klopt. Want of het nou druk is of rustig, de prijzen die hier worden gevraagd voor de gerechten, cocktails en andere dranken is bizar in onze ogen. Wij weten dat hip and happening zijn prijskaartje met zich meebrengt. Dat zie je ook in clubs als Ushuaia of Amnesia, maar de prijzen die hier gevraagd worden spannen in onze ogen wel de kroon. Als je geld zat hebt en het boeit je weinig hoe hoog de rekening uiteindelijk wordt, dan is er geen probleem. Boeit de hoogte van de rekening je wel, dan moet je jezelf serieus afvragen of je hier wel heen wilt.


 • 10. Arrogantie


  Zelf hebben we dit tijdens ons bezoek aan Cova Santa niet heel duidelijk meegemaakt, maar wat wij horen en lezen van ervaringen van andere bezoekers is dat bij klachten het personeel heel arrogant te werk gaat. Als er klachten zijn over eten dat niet gaar is, of wijn die niet voldoet, dan is daar eigenlijk geen ruimte voor. Het personeel dat in de bediening staat heeft sowieso niet altijd een hoog gastronomisch opleidingsniveau en dat hoeft ook niet perse, maar ga wel goed en zorgvuldig met klachten om. Een kleine korting op een torenhoge rekening voldoet dan niet. En blijf altijd vriendelijk en correct tegen je gasten en neem zeker geen arrogante houding aan. Hier kan zeker nog aan gewerkt worden bij het personeel.  


 • Conclusie


  Cova Santa is misschien wel een van de meest unieke feestlocaties van de Balearen. Het is prijzig, je krijgt er veel voor terug in de vorm van sfeer, shows en de coolste artiesten. Echter kan het er enorm druk zijn en dan is het niet leuk meer zo druk en is de prijs/kwaliteit verhouding zoek. Wij raden je dan ook aan om Cova Santa niet te bezoeken als de populaire feesten gehouden worden zoals Woomoon. Ga er eerst eens op een minder populaire avond heen om te kijken of het je bevalt. De kans op enorme drukte is dan minder groot, al is het in het hoogseizoen overal op Ibiza druk, dus houd dat in gedachten. Je weet nu in ieder geval een beetje wat je kunt verwachten. Wij hopen dat als je gaat dat je dan een top tijd zult hebben en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 


 • Ibiza vakantie aanbieders


 • Goed Cova Santa artikel? Deel via de social buttons (rechts)!