•  

  Taxi Ibiza • Taxi Ibiza | Tijdens een vakantie op Ibiza kun je natuurlijk de hele reis heerlijk vertoeven in je hotel of appartementencomplex, maar de kans is groot dat je ook wel eens ergens anders heen wilt in de omgeving van je accommodatie. Veel mensen kiezen ervoor om een auto te huren, maar wil je dit niet of heb je helemaal geen rijbewijs? Dan moet je natuurlijk een andere manier vinden om je te verplaatsen. Je kunt het openbaar vervoer gebruiken, maar een iets minder stressvolle optie is de taxi! Overigens ook de beste optie als je een avondje uit wilt gaan en niemand zin heeft om te ‘bobben’. Als je met drie à vier mensen bent, is een taxi vaak ook nog eens goedkoper dan het openbaar vervoer. Wat je allemaal moet weten over het pakken van een taxi op Ibiza vertellen we je op deze pagina. • Hoe en waar kun je een taxi pakken op Ibiza

   

  Er rijden veel taxi’s rond op Ibiza. Je kunt dag en dacht eigenlijk altijd wel een taxi vinden. Je houdt de taxi aan door er naar te zwaaien, maar let er wel op dat het groene lampje op het dak (naast het taxibord) groen brandt. Daarnaast zijn er veel taxistandplaatsen, bijvoorbeeld in Ibiza-stad en Playa d’en Bossa. In het hoogseizoen is er ook bij elke grote club eigenlijk wel een taxistandplaats te vinden. Zie je even geen taxi rijden? Dan kun je altijd een taxicentrale bellen. Aangezien ze hier goed ingespeeld zijn op toerisme, wordt er over het algemeen goed Engels gesproken.


 • Tarieven taxi's Ibiza

   

  Het bedrijf dat alle taxi’s regelt op Ibiza heet Radio Taxi. Er gelden twee soorten tarieven: een nachttarief en een dagtarief. Het dagtarief geldt tussen 7:00 en 21:00 en er wordt dan €1,09 per kilometer gerekend. Buiten deze tijden geldt het nachttarief en dan betaal je €1,33 per kilometer. Je betaalt standaard €3,65 aan starttarief. Heb je een taxi besteld? Dan geldt een starttarief van €4,95. In het weekend en op feestdagen gelden er andere tijden en tarieven, over het algemeen wordt dan het nachttarief gerekend. Ook als je een ritje van of naar het vliegveld wilt, komt er €1,80 bij. Daarnaast is er ook nog een tarief voor de tijd dat je vast staat in het verkeer (de tarieven staan niet vast en kan in de toekomst altijd veranderen).

  Hierbij een overzicht van de geschatte prijzen van ritjes die vaak gemaakt worden met de taxi op Ibiza.
  Als je een taxi telefonisch bestelt, kun je hier het beste 5 euro bij optellen.

  - Vanaf het vliegveld naar Ibiza-stad: €20
  - Vanaf het vliegveld naar Santa Eulalia: €35
  - Vanaf het vliegveld naar San Antonio: €35
  - Vanaf het vliegveld naar Playa d’en Bossa: €15
  - Vanaf Ibiza-stad naar Playa d’en Bossa: €13
  - Vanaf Ibiza-stad naar Santa Eulalia: €25
  - Vanaf Ibiza-stad naar San Antonio: €25


 • Illegale taxi's op Ibiza

   

  Zoals gezegd worden alle (legale) taxi’s op Ibiza geregeld door Radio Taxi. Er worden ook verschillende illegale taxi’s aangeboden, maar we raden af om deze te gebruiken. Bij deze illegale taxi’s is er vaak geen meter in de auto, waardoor er nogal willekeurige bedragen gerekend kunnen worden. Bij de taxi’s van Radio Taxi krijg je altijd een bonnetje, welke nog van pas kan komen.


 • Taxi vanaf het vliegveld

   

  Als je een pakketreis hebt geboekt, dan is de kans groot dat de transfer vanaf het vliegveld naar je hotel of appartement bij de prijs is inbegrepen. Heb je dat niet gedaan, dan kun je gemakkelijk een taxi pakken vanaf het vliegveld naar je accommodatie. We raden het wel aan om een taxi van te voren te bestellen (via internet bijvoorbeeld), anders heb je de kans dat je nogal lang moet wachten. Voor een taxi vanaf het vliegveld naar Ibiza-stad ben je ongeveer €20 euro kwijt. Door een taxi te pakken hoef je niet met je koffers in een drukke bus, maar word je gewoon voor de deur van je accommodatie afgezet. Wil je een taxi vanaf je accommodatie naar het vliegveld? Vraag dan bij de receptie naar de beste optie.


 • Goede taxi Ibiza pagina? Deel via de social buttons (rechts)!