•  

  Cala Gracioneta • Cala Gracioneta | Deze bijzonder idyllische plek is één van de mooiste en gezelligste stranden van Ibiza. Naast dat het een prachtige baai is, is er ook een populair beach restaurant te vinden. Het strand loopt langzaam af in zee, waardoor het een geschikt strand is voor kinderen. Het water is mooi helder en de baai is omgeven door rotsen met pijnbomen. De baai is verder beschut, waardoor er veel schaduw is, weinig wind en dus weinig golven. Het strand is overigens niet groot, met een breedte van 40 meter.
 • Cala Gracioneta foto's


 • Cala Gracioneta Ibiza

  Het strand van Cala Gracioneta vind je in het westen van Ibiza, op een paar kilometer van San Antonio. Kom je vanuit Ibiza-stad? Dan is het ongeveer 30 minuten rijden. Het strand is te bereiken via Cala Gracio, via het beachrestaurant, zwemmend of via een rotswandeling langs de zijkant. Parkeren kan, indien je gereserveerd hebt bij het beachrestaurant, op de parkeerplaats bij het beachrestaurant. Heb je geen reservering? Dan moet je iets verder parkeren, bij Cala Gracio.

  Ligging
  Dit strand ligt in het westelijke deel van Ibiza, in de buurt van de bekende plaats San Antonio, op zo'n 30 minuten rijden van de hoofdstad van het eiland, Ibiza-stad.

  Strand en restaurant
  Het is een heerlijk strandje met een leuk maar prijzig restaurantje. Het adres van het restaurant is; Carrer a Grasio, 5, 07820 Sant Antoni de Portmany, Illes Balears, Spanje 

  Zeewater
  Het water van de zee is heel helder bauw, is ondiep en loopt heel geleidelijk af. Zeker in de zomer is de temperatuur van het water heel aangenaam. Wil je het koeler? Zwem dan verder het water in. Hoe verder hoe koeler maar kijk wel goed om je heen voor kwallen.

  Zonsondergang
  Aan het begin van de avond gaat de zon onder en dat is hier een waar spektakel. Zo mooi zie je het niet vaak..

  Families
  Aanbevolen voor families. Zeker ook geschikt om te komen met kleine kinderen. Rustige en vredige plek om te genieten van een heerlijke dag op het strand.


 • Cala Gracioneta video


 • Voordelen en tips

  Geschikt voor kinderen
  Dankzij het langzaam aflopende strand in zee en de beschutte baai is dit strand geschikt om met kinderen te bezoeken. De zee is voor een groot gedeelte ondiep, dus ze kunnen hier heerlijk spelen.

   Beachrestaurant
  Op het strand van Cala Gracioneta vind je een gezellig en populair beachrestaurant, die dezelfde naam draagt als het strand zelf (El Chiringuito Cala Gracioneta). Er hangt hier een fijne vibe, zoals je op Ibiza gewend bent. Op het terras onder de pijnbomen geniet je van een heerlijke sangria of één van de lekkere gerechten. We raden het aan om een reservering te maken bij het beachrestaurant, want op die manier kun je met de auto bij het restaurant komen. Zonder reservering is dat niet mogelijk. Wil je weten wat er o.a. geserveerd wordt? Bekijk hier het menu van restaurant Cala Gracioneta.

   Ligbedden
  Er zijn enkele (luxe) ligbedden op het strand te huur, maar dit zijn er niet veel. Zorg dus dat je op tijd komt, wil je er eentje bemachtigen. Mocht je misgrijpen, kun je altijd je handdoek op het strand neerleggen.

   Snorkelspullen
  Dankzij het super heldere water, is Cala Gracioneta een goede plek om te snorkelen. Er is geen mogelijkheid om een snorkel te huren of te kopen, dus zorg ervoor dat je deze zelf meeneemt.

   Kom vroeg
  Zoals voor ieder strand op Ibiza geldt, ga er zo vroeg mogelijk heen. Dan heb je het strand nog een beetje voor jezelf en lijkt het strand ook echt nog een beetje op de afbeeldingen die je er van hebt gezien op je mobiel, toen je afbeeldingen van het strand opzocht.


 • Ligging


 • Nadelen

  Slecht bereikbaar
  Het strand van Cala Gracioneta is redelijk slecht bereikbaar. Je kunt er alleen komen via het nabijgelegen strand Cala Gracio, zwemmend, via een rotswandeling of door te reserveren bij het beachrestaurant. Dit laatste moet je natuurlijk net even weten.

   Hoge prijzen restaurant
  De prijzen van het beachrestaurant liggen redelijk hoog, maar dat heeft natuurlijk te maken met de mooie locatie. Helaas (door het restaurant natuurlijk slim geregeld) is het strand het beste te bereiken via het restaurant en zal je waarschijnlijk dus aan de prijzen moeten geloven om dit strand te bezoeken.

   Klein
  Het strand is erg klein, dit maakt het strand erg idyllisch, maar kan er ook voor zorgen dat het erg druk aanvoelt. Hoe kleiner het strand is, hoe sneller het natuurlijk vol zit.

   Druk
  Het strand is met name in het hoogseizoen erg druk, dit maakt het strand in het hoogseizoen niet heel aantrekkelijk om te bezoeken, buiten het hoogseizoen om is het beter te doen. • Ibiza vakantie boeken?


  Kun je niet wachten om een duik te nemen in de zee bij het strand Cala Gracioneta? Wacht dan niet langer en boek jouw ideale vakantie naar Ibiza. Naast dat je het mooie strand van Cala Gracioneta kan bezoeken, kan je op Ibiza nog veel meer doen. We raden het wel aan om een auto te huren tijdens je verblijf. Hebben we je op deze pagina overtuigd om je reis te boeken? Kijk dan eens op de site van De VakantieDiscounter, waar ze een groot aanbod aan lastminutes naar Ibiza hebben. Op onze site vind je verder nog veel meer informatie over all inclusive vakantiesadults only hotels en kindvriendelijke hotels.


 • Goede Cala Gracioneta pagina? Deel via de social buttons (rechts)!