•  

  Cala Salada • Cala Salada | We noemden Cala Salada al in onze top 10 stranden van Ibiza en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit strand beschikt, net als veel stranden op Ibiza, over helderblauw water. Cala Salada ligt op een bijzondere locatie tussen de rotsen. Lokale jongeren springen regelmatig van deze rotsen af, maar pas op: het is best gevaarlijk. Het strand is erg populair onder de lokale bevolking, dus in het weekend is het hier het drukst. Als je niet zo’n zin hebt in drukte, kan je dus het beste doordeweeks naar Cala Salada gaan. Je vindt Cala Salada op ongeveer 15 minuten rijden vanaf San Antonio. Je kunt de auto parkeren op de publieke parkeerplaats en vanaf daar de bus pakken richting het strand of bovenaan de baai parkeren (maar daar staat het wel vaak vol). Naast Cala Salada ligt op een kleine klim (over een rots) afstand het strand dat vaak ook de naam Cala Salada krijgt, maar officieel Cala Saladeta heet. Het is een klein, knus en zeer tropisch strand met ontzettend helder blauw turquoise water. Het wordt door velen als veel mooier ervaren dan het strand van Cala Salada, maar er zitten ook wel wat nadelen aan dit strand, daarover hieronder meer. • Cala Salada op de kaart van Ibiza


 • Cala Salada foto's


 • Cala Salada Ibiza

   

  Door het prachtige heldere water bij Cala Salada is dit een perfecte plek om te snorkelen. Op een steenworpafstand ligt Cala Saladeta (je moet er een aantal rotsen voor beklimmen). Ga hier zeker heen, want het is hier heel mooi! De baai van Cala Salada en Cala Saladeta is erg geliefd bij booteigenaren. Zij gaan voor anker in de mooie baai om daar te zwemmen, snorkelen en relaxen. Het is wel een beschermd natuurgebied, dus je zult er geen commerciële toeristenboten zien. Eenmaal op het strand hoef je niet alleen maar te relaxen, want het staat ook bekend om de Ses Fontanelles grotten (Cueva de Ses Fontanelles), in deze grotten kan je historische muurschilderingen spotten.


 • Cala Salada video


 • Cala Salada tips

   

  Kom doordeweeks en kom vroegCala Salada is een populair strand onder de lokale bevolking. Zoals je kunt verwachten, is het hier dus het drukste in het weekend. Als je een dagje wilt relaxen in alle rust, dan kan je dus het beste doordeweeks komen. Vooral in het hoogseizoen (en al helemaal in het weekend dus), wordt het aardig druk op Cala Salada. Als het strand vol is, wordt de weg afgesloten. Zorg er dus voor dat je vroeg komt om je plekje te bemachtigen. Als je met de scooter komt, is het een stuk makkelijker om een parkeerplekje te vinden.

  Lekker eten: In het restaurant Cala Salada kan je genieten van heerlijke lokale gerechten. Je kunt hier natuurlijk ook terecht voor een verfrissende (alcoholische) versnapering. Jong en oud kunnen hier ook terecht voor een lekker ijsje. Het aanbod aan eten en drinken is niet enorm, het is dus handig om ook wat te eten en drinken zelf mee te nemen.

  Ga naar Cala Saladeta: Als je op het strand bent, zal je mensen een rots op zien klimmen. Deze mensen gaan naar een naastgelegen strandje: Cala Saladeta. Je moet er even voor klimmen, maar het uitzicht en het stand zijn adembenemend! Op Cala Saladeta zijn weinig horecagelegenheden. Enkel een mojitobar, en eerlijk is eerlijk: de mojitos zijn verrukkelijk!

  Ligbedden en parasols: Op het strand Cala Salada kan je gebruik maken van ligbedden en parasols (€7 per ligbedje). Er is alleen maar een beperkt aantal bedjes beschikbaar, dus de kans dat je misgrijpt is altijd aanwezig. Als je zeker wilt zijn van een ligbedje en parasol, kom dan vroeg. Anders kan je natuurlijk altijd nog op je eigen handdoek liggen op het strand. Op Cala Saladeta zijn geen ligbedden en parasols beschikbaar. • Cala Salada nadelen

   

   DrukteCala Salada is geen enorm groot strand, waardoor het in het hoogseizoen en in het weekend nog al druk en vol kan worden. Door de drukte zijn er ook niet genoeg ligbedden en parasols voor iedereen.

  Weinig hotels en horecagelegenheden: Aan Cala Salada zijn geen hotels gevestigd, dus het is niet mogelijk om direct aan dit strand te verblijven. Als je verblijft in San Antonio zit je het dichtst bij. Er is enkel één restaurant/bar op het strand.

  Parkeren: Als je niet vroeg bent, dan kan parkeren een drama zijn, want dan mag je niet meer het parkeer terrein op en wordt je gevraagd om te keren door een parkeerwachter. Zelfs vanaf het parkeerterrein is het nog een heel stuk lopen naar Cala Salada en zeker naar Cala Saladeta (nog een extra klim over rotsen) dus als je dan buiten het park je auto moet gaan parkeren en dan het hele stuk nog lopen, dat is eigenlijk niet te doen. Een alternatief is om een stukje terug te rijden en daar op de pendelbus te stappen, die je naar het strand brengt. Overigens is de wandeling van het parkeerterrein naar het strand er wel een door een mooi naaldbos, dus zeker geen straf als je een beetje van de natuur houdt.

  Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: Een 100% no go voor mensen die slecht ter been zijn. Er moet flink afgedaald / geklommen worden om Cala Salada te bereiken / te verlaten en dat geldt al helemaal voor het kleine, maar ontzettend mooie naastgelegen zusje van Cala Salada (Cala Saladeta). Als je slecht ter been bent is Cala Saladeta simpelweg niet te bereiken.

  Weinig te doen voor kinderen: Voor Cala Saladeta (naast Cala Salada gelegen) raden wij het af om met kinderen heen te gaan. Er is weinig speel ruimte voor ze, omdat het er snel vol ligt met handdoeken, parasols en tassen. Ook is de klim er naar toe best een dingetje. Met één kind is het nog te doen, maar met meerdere kinderen is de klim misschien iets te gevaarlijk om te ondernemen. Ook Cala Salada is geen heel kindvriendelijk strand, maar mocht je deze kant op komen om lekker naar het strand te gaan, dan is Cala Salada wel aan te raden t.o.v. Cala Saladeta. Zorg wel voor strandschoentjes, want er zijn best wat rotsen en het is een kiezelstrand.

  Kwallen: Net als op ieder ander strand op Ibiza zijn er soms ook in de zee bij Cala Salada en Cala Saladeta kwallen die het zwemmen in de zee minder comfortabel maken. De beten van de kwallen kunnen flinke irritaties geven en je kunt er soms zelfs ook onwel van worden. een handige tip die we je kunnen geven is de handige app, genaamd "Medusas Ibiza app". Deze app geeft het aan als er kwallen zijn gesignaleerd op ieder strand van Ibiza. Zo kun je snel zien of je goed op moet letten, of dat je wat vrijer kunt zwemmen. Echter is het altijd een beetje oppassen geblazen met deze vervelende zee bewoners. Download de kwallen Ibiza app hier.


 • Goedkope vakantie Ibiza boeken?


  Zou jij Cala Salada wel eens in het echt willen bewonderen? Boek dan snel jouw ideale vakantie via één van onze partners. Als je binnen nu en een korte tijd wilt vertrekken, boek dan een last minute Ibiza. Er is een ruim aanbod aan onderen anderen luxe all inclusive vakanties en adults only vakanties. Bij dé VakantieDiscounter heb je een mooi overzicht van alle aanbiedingen naar Ibiza. Verblijf in een privé villa, luxe hotel of knus appartementje – het belangrijkste is dat je geniet! Klik op een van de onderstaande logo's om naar het totaal aanbod van Ibiza vakanties te gaan.


 • Cala Salada een mooi strand? Deel deze pagina!