•  

  Ses Salines • Ses Salines | Op Ibiza vind je veel mooie stranden met wit zand en helder water, maar Ses Salines (Las Salinas) is toch wel een van de meest bijzondere stranden. Het strand is vernoemd naar het Ses Salines National Park, waar het middenin ligt. Dit natuurgebied zorgt meteen voor het speciale karakter van het strand, dankzij de naaldbomen en zoutvlaktes. Het is een redelijk groot en uitgestrekt strand, waardoor er veel ruimte is om te zonnen. Dankzij het langzaam aflopende strand in zee is het een geschikt strand om met kinderen te bezoeken. Let op: een deel van het strand van Ses Salines fungeert als nudistenstrand, maar dit geldt niet voor het hele strand (dat kun je goed zien op de beelden van de video verderop op deze pagina). • Ses Salines National Park


  In het Ses Salines National Park wordt al honderden jaren zout gewonnen, hierdoor is een bijzonder landschap ontstaan. Voordat het toerisme toenam op Ibiza, was zoutwinning de belangrijkste industrie. Zout wordt daarom ook wel ‘het witte goud’ genoemd. Het gebied is erg vochtig, hierdoor vinden veel vogels hun weg naar de plek om uit te rusten tijdens hun trektocht en om te broeden. Het gebied van het park bestaat uit zo'n 3.000 hectare land en 12.000 hectare zee. In het park vind je naast het strand Ses Salines en zoutvlaktes nog genoeg andere bezienswaardigheden, zoals meerdere verdedigingstorens en het eiland Formentera.


 • Ses Salines Ibiza


  Je vindt Ses Salines in het zuiden van Ibiza, op zo'n 10 minuten rijden van Playa d’en Bossa en Ibiza-stad. Parkeren kan gratis in de berm, maar dan is het wel een stukje lopen. Er is ook een groot parkeerterrein dichtbij het strand. Je bereikt deze parkeerplaats door tussen de zoutmeren door te rijden. Parkeren kost hier enkele euro's. Heb je geen (huur)auto? Het strand is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, taxi of zelfs met de fiets. Je kunt het strand vervolgens op via de houten vlonders.


 • Ligging


 • Voordelen en tips

   

   Levendigheid
  Op het strand van Ses Salines is altijd iets te beleven. Het kan zo maar gebeuren dat er gedanst wordt of dat er muziek wordt gemaakt. Daarnaast lopen er ook veel promoters rond die de feesten in de clubs komen promoten. Soms kun je zelfs een gratis bandje scoren om een club in de gaan.

   Zonsondergang
  Vanaf Ses Salines kun je een prachtige zonsondergang bewonderen. Geniet van het uitzicht, terwijl je met je voeten in het zand staat en nipt aan je cocktail.

   Veel horecagelegenheden
  Rondom het strand van Ses Salines vind je verschillende horecagelegenheden. De meest bekende beachclub is Sa Trinxa, dat al sinds 1978 bestaat. Je kunt hier genieten van de chille vibe die je van Ibiza gewend bent.

   Lokale verkopers
  Op het strand lopen genoeg verkopers rond die bijvoorbeeld strandlakens en zonnebrillen verkopen. Geen zorgen dus als je wat vergeten bent uit het hotel, je kunt het hier gewoon kopen.

   Ligbedden en parasols
  Er zijn enkele ligbedden en parasols te huur bij de beachclubs rondom het strand. Het zijn er niet heel veel, dus zorg dat je op tijd bent. Mocht je misgrijpen, dan kun je altijd nog je eigen handdoek op het strand leggen.

   Geschikt voor het hele gezin
  Dankzij het grotendeels ondiepe water en het langzaam aflopende strand in zee, is dit een geschikt strand om te bezoeken met kinderen.

   Watersporten en relaxen
  Er worden verschillende watersporten aangeboden door lokale ondernemers. Actieve vakantiegangers kunnen bijvoorbeeld een kayak huren of gaan waterfietsen. Ben je graag het tegenovergestelde van actief? Boek dan een heerlijke massage.

   Grootte
  Ses Salines is een breed en uitgestrekt strand, waardoor er veel ruimte is om te zonnen. Mocht je niet per se een ligbed willen huren, dan is er altijd wel een plekje om je handdoek neer te leggen. Wil je graag bij een bepaalde beachclub liggen? Kijk van te voren dan even waar je het strand op moet, want je loopt niet heel makkelijk heen en weer.

   Strandwandeling
  Dankzij de breedte van het strand (zo'n 1,5 kilometer!), leent het zich uitstekend om even een strandwandeling te maken tussen het zonnen door. • Nadelen

   
   Kans op diefstal
  Zoals bij meerdere grote stranden, wordt er veel gestolen op de parkeerplaats. Criminelen breken je auto open of tikken een ruitje in en nemen alles mee wat er te vinden is. Zorg er dus voor dat je nooit waardevolle spullen in je auto laat liggen. Daarnaast raden we aan om ook geen tassen (zonder waardevolle spullen) erin te laten liggen. Criminelen zien vanaf de buitenkant niet wat er in een tas zit. Mochten ze het vermoeden hebben dat er wat te halen valt, zullen ze je ruit intikken. Je mist dan geen waardevolle spullen, maar het is wel veel gedoe met de verzekering.

   Drukte
  Waar sommige vakantiegangers op zoek zijn naar reuring, zijn andere mensen weer op zoek naar rust. Die rust ga je waarschijnlijk op het strand van Ses Salines niet vinden. Door de verschillende beachclubs, strandverkopers en entertainment is het hier geen oase van rust.

  Hoge prijzen
  De beachclubs zijn vooral voor jongeren leuk om te bezoeken met de harde muziek, drukte en de daarmee gepaarde gezelligheid. Echter zijn de prijzen voor eten en drinken aan de hoge kant. Hier kies je voor als je hier naartoe gaat, maar voor velen is de hoogte van de prijzen een irritatie. Ook wordt het eten dat er geserveerd wordt bestempeld als "niet bijzonder" en "doorsnee".

  Verkopers
  De een loopt ermee weg en vindt het leuk en de ander heeft er een hekel aan. De strandverkopers. In het begin is het nog leuk om even een praatje te maken, maar nadat je voor de zoveelste keer wordt aangesproken begint het soms irritant te worden. Er lopen veel verkopers op het strand van Ses Salines, dus houd daar rekening mee.

  Afval op het strand
  Vooral aan het eind van de dag is het strand door de drukte op sommige plekken vervuild. Dat kan voor sommige een nadeel zijn van dit strand. Er komen hier ook best wat jongeren (vooral bij de beachclub Sa Trinxa) en die jongeren nemen het niet altijd even nauw met de regels. Het schoon houden van het strand is dan ook niet hun favoriete bezigheid.


 • Video Ses Salines

   


 • Vakantie Ibiza boeken

   

  Heb je net deze pagina gelezen over het strand Ses Salines en denk je nu: hier moet ik heen? Boek dan snel een (last minute) vakantie naar Ibiza. Het grootste aanbod aan vakanties vind je op de site van De Vakantiediscounter. Hieronder staan daarnaast nog enkele andere logo's van andere reisorganisaties die ook reizen naar Ibiza aanbieden. Klik op een van de logo's om direct naar het Ibiza aanbod te gaan. Wil je eerst nog wat meer informatie of tips over Ibiza met kinderen, verschillende plaatsen of de mooiste stranden, lees dan nog lekker even verder.

 • Last minute Ibiza vakanties

  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Ibiza vakantie aanbod


 • Goede Ses Salines pagina? Deel via de social buttons (rechts)!