•  

  Hippiemarkt Ibiza • Hippiemarkt Ibiza | Als je aan Ibiza denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan zon, zee, strand, feesten en: hippiemarkten! De hippiemarkten op Ibiza zijn op geen enkele manier te vergelijken met de markten in Nederland, het is namelijk echt een hele ervaring. De sfeer die er hangt, de muziek die er gespeeld wordt, de producten die je er kunt kopen.. noem het allemaal maar op! We vertellen je graag welke hippiemarkten je kunt bezoeken.


 • Hippiemarkt Ibiza foto's

   


 • Punta Arabi hippiemarkt op Ibiza

   

  Punta Arabi is de grootste en bekendste hippiemarkt van Ibiza, gevestigd in Es Canar. Er staan meer dan 500 kramen met allerlei verschillende producten, van muziekinstrumenten tot kleding en van kunstwerken tot tassen. De markt werd in 1973 opgericht door een hotel. Het hotel wilde hippies de mogelijkheid bieden om hun handgemaakte producten en andere spullen uit de hele wereld daar te verkopen. Het begon met maar vijf kraampjes, waaronder een kraampje met wollen truien, een kraampje waar je terecht kon voor een snack en een kraampje met sieraden uit Azië. Dat kun je je tegenwoordig niet meer voorstellen! Punta Arabi is tijdens het hoogseizoen elke woensdag geopend. Als je met de auto komt, kun je deze parkeren op één van de parkeerterreinen, dit kost een paar euro. Ook taxi’s en bussen weten hun weg naar de hippiemarkt te vinden.

 • Ligging Punta Arabi hippiemarkt


 • Las Dalias hippiemarkt op Ibiza

   

  Dit is de op één na grootste hippiemarkt van Ibiza. Ook hier vind je winkeltjes met allerlei uiteenlopende producten. Ga er vooral een beetje vroeg heen, want het kan hier nog al druk worden later op de dag. Daarbij wordt het later op de dag natuurlijk ook steeds warmer en wordt het minder aangenaam om over de markt te lopen. Rond een uur of 10 zou ideaal moeten zijn. De hippiemarkt Las Dalias is opgericht op Valentijnsdag in 1985. Er stonden toen nog maar een handjevol kraampjes en er kwamen maar een paar bezoekers op af. Nu, ruim 30 jaar later, vind je er rond de 200 stalletjes en trekt de hippiemarkt soms zo’n 20.000 bezoekers op één dag in het hoogseizoen. Je kunt de markt gemakkelijk bereiken met de auto, je moet alleen wel een paar euro betalen om te parkeren. Las Dalias is elke zaterdag geopend en entree tot de hippiemarkt is gratis. De openingstijden zijn afhankelijk van de tijd waarin je de hippiemarkt bezoekt, lees verder om hier meer over te lezen. Heb je geen auto gehuurd? Dan kun je een taxi nemen of de bus pakken om naar Las Dalias te rijden.

 • Ligging Las Dalias hippiemarkt

 • Openingstijden & website Las Dalias hippiemarkt

   

  April tm oktober
  Elke zaterdag van 10:00 – 20:00

  November tm maart
  Elke zaterdag van 10:00 – 18:00

  Meer hippiemarkt info nodig?

  Kijk op de officiële site van de Las Dalias hippimarkt


 • Video hippiemarkt Ibiza

   


 • Las Dalias Night Market

   

  Tegenwoordig is het (in het hoogseizoen) ook mogelijk om de hippiemarkt Las Dalias in de avond (vanaf 19.00) te bezoeken. Dit heeft wat voordelen, het is dan namelijk een stuk minder warm en een stuk minder druk. Er staan daarentegen ook wel wat minder kraampjes, tijdens de Night Market zijn het er rond de 100. De Las Dalias Night Market is open op maandag en dinsdag en af en toe op zondag, afhankelijk van het hoogseizoen. Ga je tijdens de kerst- of paasperiode op vakantie naar Ibiza? Dan kun je zelfs de kerstmarkt of paasmarkt op de hippimarkt bezoeken! • Mercadillo Sant Jordi

   

  De markt van Sant Jordi is eigenlijk niet echt een hippiemarkt, meer een tweedehandsmarkt. Je vindt deze in de buurt van het vliegveld en kun je elke zaterdag bezoeken. Ook op deze markt staan zo’n 100 kraampjes. Naast tweedehands spullen, is het ook mogelijk om hier te genieten van een lekker kopje koffie en een lokale snack. In de buurt kun je gratis parkeren. Kom wel op tijd, want door de drukte kan het voorkomen dat er geen plek meer is.


 • Goede hippiemarkt Ibiza tips en info? Deel deze pagina!