•  

  Atlantis Ibiza • Atlantis Ibiza | Je kent de mythe waarschijnlijk wel: de stad Atlantis zou verdwenen zijn in zee. Natuurgeweld zou ervoor gezorgd hebben dat het paradijs verdween. Je kunt je waarschijnlijk een klein beetje inbeelden hoe dit eruit zou zien. Als je dan het strand ‘Atlantis’ bekijkt op Ibiza, snap je dan ook meteen waarom ze dit strand naar de verzonken stad hebben vernoemd. Er zijn enorme rotspartijen, welke wat weg hebben van ruïnes en verzonken gebouwen. En nu horen we je denken: maar is dit dan niet gewoon echt de verzonken stad Atlantis? Nee, helaas niet. Deze rotsblokken zien er zo uit, omdat hier ooit - járen geleden – rotsblokken uitgehakt zijn, om de stadsmuren van Ibiza-Stad van te maken (Dalt Vila, zoals het oude gedeelte van de hoofdstad ook wel genoemd wordt). Toch is Atlantis een coole plek om te bezoeken tijdens je vakantie op Ibiza. Waarom? Dat lees en zie je o.a. op deze pagina.


 • Atlantis Ibiza foto's

   


 • Hoe kom je bij Atlantis?

   

  Atlantis ligt in de buurt van bekende toeristische trekpleisters zoals Es Vedra en het strand Cala d'Hort. Iedere inwoner op Ibiza die je aanspreekt weet je de goede richting op te sturen als je een van deze twee wilt gaan bewonderen. Bij Atlantis ligt dat anders. Waar je normaal aan de locals vraagt hoe je ergens komt, zal dit bij Atlantis lastiger worden. Het Atlantis Ibiza strand is namelijk niet erg bekend. het staat bij de locals eerder bekend als "Sa Pedrera de Cala d’Hort". We hebben daarom geprobeerd om een zo duidelijk mogelijke routebeschrijving voor je te maken. Eén ding is zeker: je hebt hiervoor een auto en een stel fitte benen nodig, want naast erheen rijden, zal je ook een stuk moeten lopen. De tocht duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Ga dus op tijd weg, zodat je ook nog even lekker de tijd hebt op het strand. Volg de volgende 7 stappen en je komt uit bij Atlantis:

  • Stap 1
   Om te beginnen moet je je navigatiesysteem instellen op Atlantis of Sa Pedrera. Je navigatiesysteem brengt je nu naar het startpunt van de hike naar het strand. Pakt je navigatiesysteem deze plekken niet? Dan kun je de volgende coördinaten gebruiken: 38°52’21.2″N 1°13’50.2″E

  • Stap 2
   Je zult een klein stukje moeten rijden over een wat minder goed begaanbaar weggetje. Na dit zandpaadje kom je uit bij een kleine parkeerplaats. Parkeer hier de auto. Vergeet natuurlijk niet de nodige spullen mee te nemen voor de hike, bijvoorbeeld zonnebrand, genoeg water en stevige schoenen.

  • Stap 3
   Bij de parkeerplaats zie je een hek. Op dit hek hangt een bordje met wat instructies, lees deze natuurlijk even door. Vanaf het hek zijn er twee opties: ga rechts als je naar het uitzichtpunt van Es Vedra wil en ga links als je wilt hiken naar Atlantis.

  • Stap 4
   Het pad naar Atlantis staat niet heel duidelijk aangegeven. Het is eigenlijk een soort kronkelpadje wat je vervolgens leidt naar een kleine zanderige vlakje, waar steencirkels liggen. Leg hier zelf ook even een steentje bij, het gerucht gaat namelijk dat dit geluk brengt en je dan pas naar beneden moet gaan.

  • Stap 5
   Vervolgens moet je een redelijk steil pad naar beneden aflopen. Het is dus fijn als je schoenen hebt met een goed profiel, maar ook dan blijft het pad steil en moet je altijd blijven kijken waar je loopt.

  • Stap 6
   Het laatste deel van de tocht bestaat uit een afdaling van een grote zandduin.

  • Stap 7
   Je bent er! Je kunt nu genieten van het uitzicht, de uitgehakte rotsen bewonderen en heerlijk zwemmen in één van de bassins.

  • Goed om te bedenken tijdens de tocht!
   Bedenk je wel altijd: je moet hetzelfde pad weer terug. Maak het dus niet te laat en zorg ervoor dat je genoeg energie over hebt om het pad weer terug te beklimmen.

 • Ligging Atlantis


 • Wat moet je meenemen naar Atlantis?

   

  Zoals hierboven beschreven, zal je een aardige wandeltocht moeten afleggen om bij Atlantis te komen. Daarom hebben we een handig inpaklijstje samengesteld, voor als je een bezoek aandurft. Geef 

  • Zonnebrandcrème
   Je een groot deel van de dag in de zon doorbrengen, zowel tijdens de tocht als tijdens het chillen op het strand. De kans op verbranden is dus groot!

  • Eten en drinken
   Er is onderweg geen winkeltje of beachclub, dus neem genoeg eten en drinken mee voor de hele dag. Water is natuurlijk het allerbelangrijkste.

  • Handdoek
   Eenmaal op het strand, wil je waarschijnlijk wel even zitten en chillen. Het is dan fijn als je een (strand)handdoek mee hebt om neer te leggen. Natuurlijk ook handig als je gaat zwemmen en je wilt afdrogen!

  • Stevige schoenen met een goed profiel
   De weg naar Atlantis is niet altijd even goed begaanbaar en er zitten steile stukken bij. Zorg dus voor goede schoenen, zodat je niet hard valt of geblesseerd raakt door een misstap. Laat je slippers maar gewoon thuis. Deze tocht is niet geschikt voor slippers of andere open schoenen.

  • Zwemkleding
   Je kunt in de bassins heerlijk zwemmen, dus neem je zwemkleding mee!

  • Bedekking voor je hoofd
   Denk aan een pet, hoed of bandana om je hoofd te bedekken en zo een zonnesteek te voorkomen, kun je het beste tijdens de tocht iets op je hoofd dragen. De zon zal namelijk flink schijnen op je bolletje.

 • Video Atlantis

   


 • Little Atlantis

   

  Het moge duidelijk zijn dat de verzonken stad ‘Atlantis’ oftewel ‘Sa Pedrera de Cala d’hort’ nabij de magische rots van Es Vedra een uniek uitstapje is tijdens je verblijf op Ibiza. Vooral uniek, omdat niet iedereen de lange hike tocht er naartoe er voor over heeft/aandurft. Atlantis is écht een moeilijk te bereiken plek. Voor iedereen voor wie de tocht naar Atlantis te veel is hebben wij misschien een uitkomst. Er bestaat ook namelijk ook een alternatief, de kleinere versie van Atlantis! Het mag dan wat kleiner zijn, maar het is er niet minder mooi en misschien nog wel belangrijker, het is echt veel eenvoudiger te bereiken!

  Waar ligt Little Atlantis en hoe is het te bereiken?


  De naam van dit alternatief is "Little Atlantis" en het ligt in de buurt van het strand van Port des Torrent. De officiële naam van deze bijzondere plek is ‘Punta de Sa Pedrera’. Net als Atlantis is Little Atlantis een oude steengroeve, waar de bouwers van het oude stadsdeel Dalt Vila in Ibiza-Stad de stenen uithakte. De vierkante ingesneden rotsen zijn het resultaat bouwwerkzaamheden en helaas niet van moeder natuur. De ingesneden rotsen grenzen aan de zee en worden daardoor regelmatig met water gevuld. In deze natuurlijke zwembaden kun je jezelf lekker onderdompelen en afkoelen. Kijk wel uit voor de bodem en de randen van dit zwembad, want de rotsen kunnen heel scherp zijn.

  ‘Little Atlantis’ kun je prima bereiken met je (huur)auto. Stel je navigatiesysteem in op de "Carrer Torrent 6" en rij deze helemaal uit, tot je bij een dood lopende straat komt. Parkeer je auto aan het eind van de straat en wandel naar de zee. Binnen enkele minuten bereik je Little Atlantis/‘Punta de Sa Pedrera’. Vanuit de parkeerplaats is het dus maar een paar minuten wandelen (zonder steile stukken). Deze wandeling kan iedereen aan. Wij raden je aan om in de middag naar Little Atlantis te gaan. De in de middag vaak volop aanwezige zon, zorgt voor prachtige licht effecten in het heldere water.


 • Conclusie over de tocht naar Atlantis

   

  We snappen dat je nu misschien denkt: dit is wel een erg heftige onderneming! Moet ik deze tocht naar Atlantis wel gaan maken als ik lekker op vakantie ben op Ibiza? Dat moet een ieder voor zichzelf bepalen natuurlijk. Maar zolang je goed ter been bent, komt het helemaal goed. En we beloven je: eenmaal op het strand Atlantis, maakt de omgeving alles goed en ben je de tocht zo weer vergeten. Wil je nou echt niet, kies dan misschien voor een bezoek aan Little Atlantis. Verwacht overigens geen uitgestrekte zandstranden met een azuurblauwe zee, maar wel een verzonken stad omringd door een prachtige zee. Bekijk de foto's en de video op deze pagina om een goed beeld te krijgen van wat je kunt verwachten van een tocht naar Atlantis.


 • Vakantie Ibiza boeken

   

  Kun je niet wachten om de tocht naar Atlantis te gaan maken en te genieten van de zee rondom de verzonken stad? Boek dan snel een vakantie naar het heerlijke eiland Ibiza! Je kunt ervoor kiezen om een villa te huren op Ibiza, of te verblijven in een appartementall inclusive hotel of adults only hotelSan Antonio en Ibiza-stad zijn de leukste en grootste steden die het dichtst bij Atlantis liggen. Boek een vakantie naar Ibiza bij een van de onderstaande reisorganisaties. Klik op één van de logo's om direct het totaalaanbod van Ibiza vakanties te bekijken. 


 • Goede Atlantis Ibiza pagina? Deel via de social buttons (rechts)!