•  

  Es Vedra • Es Vedra | We benoemden Es Vedra al bij onze top 10 mooiste plekken van Ibiza en dat is niet voor niets! Es Vedra is één van de grootste en bekendste bezienswaardigheden van Ibiza. Er gaan meerdere verhalen rond over het rotseiland, dat ongeveer 400 meter hoog is. Het zou een sterk magnetisch veld zijn, waardoor kompassen van slag raken, maar er zijn ook mensen die denken dat er UFO’s landen op het eiland. Volgens beweringen is Es Vedra de op twee na meest magnetische plek ter wereld, alleen de Bermudadriehoek en de noordpool zouden sterker zijn. Es Vedra maakt deel uit van een beschermd natuurgebied. Je kunt deze magische rots bewonderen vanaf verschillende plekken, zoals vanaf het strand Cala d’Hort. Een andere tip die we je niet willen onthouden is het uitkijkpunt dat in de buurt ligt van Sa Pedrera & Atlantis. Dit uitkijkpunt heet de "Torre de Savinar", die ook wel "Torre Pirata" genoemd wordt. De Torre Pirata kun je gewoon te voet bereiken. Vanaf hier heb je een van de meest spectaculaire uitzichten over Es Vedra en als je rondkijkt zie je nog veel meer prachtige delen van Ibiza. Het rotseiland ligt ongeveer 2,5 kilometer voor de kust van het strand Cala d’Hort. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken richting Es Vedra.


 • Es Vedra foto's

   


 • Flora en fauna op Es Vedra

   

  Es Vedra is onderdeel van een beschermd natuurgebied en is één van de belangrijkste botanische gebieden van de hele Balearen. Je kunt hier enorm veel verschillende soorten planten vinden, waaronder hele zeldzame die je nergens anders op de wereld kunt vinden. Kamille des Vedra is hier een voorbeeld van. Het is ook een broedplaats voor verschillende vogels, zoals de vale pijlstormvogel en de zeldzame koraalmeeuw. Er worden zelfs regelmatig dolfijnen gespot in de buurt van het eiland! Een hele tijd leefde er een grote groep geiten, maar deze hebben ze helaas van het eiland af moeten halen, omdat ze een bedreiging vormden voor de zeldzame plantensoorten op het rotseiland.


 • Ligging Es Vedra


 • De reus van Es Vedra

   

  Misschien heb je er wel eens van gehoord, de populaire fabel Es Gegant des Vedrà (de reus van Es Vedra). Het verhaal gaat over twee broers die naar Es Vedra gaan om zeekraal te vinden, ze zouden hiermee hun ongeneselijk zieke vader kunnen genezen. Er woonde alleen een reus op het eiland en die was niet zo gediend van gasten. Met de hulp van zee-egels wisten ze de reus te verzwakken en de zeekraal te verzamelen om hun vader te genezen. Naast dit verhaal, zijn er nog tal van andere mythen en legenden. Zo zou de priester Don Francisco Palau, die een tijdje op het eiland heeft gewoond, mystieke openbaringen hebben meegemaakt tijdens meditaties, zoals ontmoetingen met buitenaardse wezens. Ook zou het rotseiland Es Vedra het laatste deel zijn van Atlantis, een verzonken stad.


 •  Boottocht naar Es Vedra

   

  Het is helaas niet mogelijk om óp het eiland Es Vedra te komen en de rots te beklimmen, maar het is wel mogelijk om er naar toe te varen. Je kunt hiervoor een excursie boeken of een tocht boeken met een privéboot. Heb je niet echt zeebenen? Dan kun je Es Vedra ook gewoon bewonderen vanaf het vaste land van Ibiza, bijvoorbeeld vanaf het strand Cala d’Hort en vanaf Torre de Pirata. Om het plaatje helemaal compleet te maken, moet je eens de zonsondergang bekijken vanaf Cala d’Hort. De zon zakt langzaam weg in zee, terwijl je ook nog eens uitzicht hebt op Es Vedra. Werkelijk prachtig!


 • Video Es Vedra

    • Vakantie Ibiza boeken

   

  Kun je niet wachten om er zelf achter te komen of het magnetische veld rondom Es Vedra écht bestaat? Boek dan snel een vakantie naar Ibiza! Je kunt ervoor kiezen om te verblijven in een appartement, all inclusive hotel of adults only hotelSan Antonio en Ibiza-stad zijn de grote steden die het dichtst bij Es Vedra liggen.


 • Goede Es Vedra tips en info? Deel deze pagina!