•  

  Beste reistijd Ibiza


 • Beste reisperiode Ibiza | Voor de ideale vakantie is de beste reisperiode voor Ibiza per persoon verschillend. Om de beste reisperiode voor Ibiza te bepalen, moet je eerst nagaan waar je naar op zoek bent. Door het Middellandse Zeeklimaat zijn de zomers warm en zonovergoten en de winters relatief mild. Wil je graag zon zekerheid, dan moet je in juli en augustus naar het eiland gaan. Deze twee maanden zijn het warmste (rond de 30+ graden Celsius), daarbij heb je dan dus ook de minste kans op neerslag. Het zeewater rondom het hele eiland is dan rond de 25 graden Celsius. Daarbij zijn dit ook de maanden waarin het uitgaansleven op volle toeren draait. Deze maanden zijn natuurlijk ook meteen de drukste maanden (hoogseizoen). Als je de grote drukte wilt omzeilen, kan je het beste in een andere maand gaan. In de maanden mei, juni en september bijvoorbeeld. In deze maanden is het ook prima vertoeven op Ibiza en zijn er veel mooie en zonnige dagen met temperaturen rond de 20+ graden. De beste reisperiode voor een zonvakantie naar Ibiza is dan ook van midden mei tot midden september. In juli en augustus is het voor actieve vakantiegangers waarschijnlijk te warm, mits je goed tegen de hitte kunt. Maar ons advies is om voor actieve- en sportieve vakanties voor of na het hoogseizoen naar Ibiza te gaan. • Is september of oktober een goede reisperiode voor Ibiza?

   

  Er is eigenlijk geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Ben je op zoek naar levendigheid en veel zonzekerheid? Dan is het antwoord waarschijnlijk nee. In september en oktober is het een stuk minder druk op het eiland, de temperaturen liggen lager, er is meer kans op regen en het (anders zo spetterende) uitgaansleven is een stuk rustiger. Als je juist op zoek bent naar iets minder heet weer en meer rust, dan is het antwoord ja! Vooral september is een goede maand om naar Ibiza te gaan, omdat de temperaturen dan nog net even hoger liggen dan in oktober. Een ander bijkomend voordeel is dat de prijzen in september en oktober een stuk lager liggen  dan in juli en augustus. Ben je dus niet afhankelijk van de schoolvakanties? Ga dan zeker in september naar Ibiza. Oktober kan ook nog wel, maar als je de keus hebt, dan zouden we gezien de betere weersverwachtingen in die maand toch september willen adviseren.
 • Beste reisperiode feest vakantie Ibiza


  Heb je er een zwaar jaar opzitten op school en ben je toe aan een geweldige vakantie vol zon en feestjes? Dan moet je zeker op jongerenvakantie naar Ibiza. Je kunt hier het beste heen gaan in het hoogseizoen (juli en augustus), dan zijn alle clubs geopend en kun je optimaal genieten van het uitgaansleven. Heb je een nacht doorgehaald en ga je daarna uitbrakken op het strand? Kijk dan wel goed uit! De kans is natuurlijk groot dat je in slaap valt. De zon is erg sterk, waardoor je makkelijk kunt verbranden of zelfs een zonnesteek op kunt lopen. Smeer je dus goed in of ga desnoods in de schaduw liggen. Met name in de steden Ibiza-stad en Playa d’en Bossa is het uitgaansleven in juli en augustus op volle toeren aan het draaien. De beste reisperiode voor jongerenvakanties naar Ibiza eindigt rond eind augustus/begin september (dezelfde periode als dat de scholen weer beginnen). Je moet er wel rekening mee houden dat de gemiddelde leeftijd van het uitgaanspubliek op Ibiza hoger ligt dan bij andere populaire jongerenvakantie bestemmingen in Europa, zoals Kreta, Sunny Beach, Blanes, Lloret de Mar, Marmaris, etc. Ook is uitgaan op Ibiza een stuk prijziger dan op bovengenoemde bestemmingen. Maak de afweging dus zorgvuldig of Ibiza de beste plek voor jou is om te gaan feesten in de zomer. 


 • Beste reisperiode actieve vakanties


  Als je voor een actieve vakantie naar Ibiza wilt, is het waarschijnlijk fijner om niet in het hoogseizoen (juli en augustus) te gaan. In het hoogseizoen is het erg warm en druk. Daarbij is het ook goedkoper om buiten deze maanden te gaan. De beste reisperiode voor een actieve vakantie op Ibiza is dus eind mei, juni of september. Buiten mei t/m september zijn veel hotels, restaurants en bezienswaardigheden ook gesloten.


 • Strandhotels Ibiza boek je o.a. bij 


 • Ibiza is een echte zomer bestemming


  Op Ibiza begint het zomerseizoen ongeveer in de maand mei en duurt tot midden september, dit is meteen ook de beste reisperiode voor een vakantie naar Ibiza. In deze periode zijn er volop vluchten naar Ibiza te boeken via verschillende maatschappijen. Ook kun je ervoor kiezen om een pakketreis te boeken, hiervoor raden we vakantiediscounter.nl aan. Kijk vooral ook naar de opties om te vliegen vanaf andere luchthavens dan Schiphol. Vliegen vanaf Bremen, Dusseldorf, Brussel of een ander vliegveld kan soms een stuk goedkoper zijn! Als je echt van alle gemakken voorzien wilt zijn, dan kun je een all inclusive vakantie naar Ibiza boeken. Ook zijn adults only en last minute vakanties naar Ibiza mogelijk. Kijk op de site van NS International voor de mogelijkheden om met de trein naar andere vliegvelden te gaan, zodat je vanaf daar naar Ibiza kunt vliegen.


 • Ibiza is zeker geen winterzon bestemming


  In de herfstmaanden (oktober en november) blijft het ook wel warm op Ibiza, alleen de kans op neerslag is groot. In oktober ligt de gemiddelde temperatuur vaak nog wel boven de 20 graden Celsius, maar in november gaat dat wel snel onder de 20 graden Celsius. In de avonden kan het goed afkoelen, dus vergeet geen trui in je koffer te doen. Echt koud wordt het op Ibiza nooit, maar het eiland is niet aan te raden als winterzon bestemming. In de wintermaanden (december, januari en februari) ligt de temperatuur rond de 11 graden Celsius, niet echt een lekkere temperatuur om op het strand te liggen! Daarbij is het water van de zee ook een stuk kouder. Het kan zelfs sneeuwen op Ibiza! Dit is voor het laatst gebeurd in 2007. Ook het uitgaansleven ligt in de winter compleet stil en is er weinig te beleven in de badplaatsen. Veel restaurants, hotels en bezienswaardigheden zijn buiten mei t/m september gesloten. Ben je op zoek naar een actieve vakantie op Ibiza? Dan is het waarschijnlijk wel fijner om in een frissere maand te gaan. In de zomer is het vaak te warm om te mountainbiken, hardlopen of wandelen. • Accommodatie tips op Ibiza


 • Goede beste reistijd Ibiza tips? Deel deze pagina!