•  

  Es Vedra • Es Vedra | We benoemden Es Vedra al bij onze top 10 mooiste plekken van Ibiza en dat is niet voor niets! Het is één van de populairste en bekendste bezienswaardigheden van Ibiza. Er gaan meerdere verhalen rond over het rotseiland, dat ongeveer 400 meter hoog is. Het zou een sterk magnetisch veld zijn, waardoor kompassen van slag raken, maar er zijn ook mensen die denken dat er UFO’s landen op het eiland. Volgens beweringen is het de op twee na meest magnetische plek ter wereld, alleen de Bermudadriehoek en de noordpool zouden sterker zijn. Dit bijzondere rotseiland maakt deel uit van een beschermd natuurgebied.

  Te bewonderen vanaf verschillende plekken


  Je kan deze magische rots bewonderen vanaf verschillende plekken, zoals vanaf het strand Cala d’Hort. Een andere tip die we je niet willen onthouden is het uitkijkpunt dat in de buurt ligt van Sa Pedrera & Atlantis. Dit uitkijkpunt heet de "Torre des Savinar", die ook wel "Torre Pirata" genoemd wordt. De Torre Pirata kan je gewoon te voet bereiken. Vanaf hier heb je een van de meest spectaculaire uitzichten en als je rondkijkt zie je nog veel meer prachtige delen van Ibiza. Het rotseiland ligt ongeveer 2,5 kilometer voor de kust van het strand Cala d’Hort. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken richting Es Vedra. Je kan dan niet het eiland zelf betreden, maar het wel van dichtbij bewonderen.


 • Es Vedra foto's

   


 • Flora en fauna

   

  Es Vedra is onderdeel van een beschermd natuurgebied en is één van de belangrijkste botanische gebieden van de hele Balearen. Je kunt hier enorm veel verschillende soorten planten vinden, waaronder hele zeldzame die je nergens anders op de wereld kunt vinden. Kamille des Vedra is hier een voorbeeld van. Het is ook een broedplaats voor verschillende vogels, zoals de vale pijlstormvogel en de zeldzame koraalmeeuw. Er worden zelfs regelmatig dolfijnen gespot in de buurt van het eiland! Een hele tijd leefde er een grote groep geiten, maar deze hebben ze helaas van het eiland af moeten halen, omdat ze een bedreiging vormden voor de zeldzame plantensoorten op het rotseiland.


 • Ligging Es Vedra


 • De reus

   

  Misschien heb je er wel eens van gehoord, de populaire fabel Es Gegant des Vedrà (de reus van Es Vedra). Het verhaal gaat over twee broers die erheen gaan om zeekraal te vinden, ze zouden hiermee hun ongeneselijk zieke vader kunnen genezen. Er woonde alleen een reus op het eiland en die was niet zo gediend van gasten. Met de hulp van zee-egels wisten ze de reus te verzwakken en de zeekraal te verzamelen om hun vader te genezen. Naast dit verhaal, zijn er nog tal van andere mythen en legenden. Zo zou de priester Don Francisco Palau, die een tijdje op het eiland heeft gewoond, mystieke openbaringen hebben meegemaakt tijdens meditaties, zoals ontmoetingen met buitenaardse wezens. Ook zou het rotseiland het laatste deel zijn van Atlantis, de verzonken stad.


 •  Boottocht

   

  Het is helaas niet mogelijk om óp het eiland te komen en de rots te beklimmen, maar het is wel mogelijk om er naar toe te varen. Je kunt hiervoor een excursie boeken of een tocht boeken met een privéboot. Heb je niet echt zeebenen? Dan kun je Es Vedra ook gewoon bewonderen vanaf het vaste land van Ibiza, bijvoorbeeld vanaf het strand Cala d’Hort en vanaf Torre de Pirata. Om het plaatje helemaal compleet te maken, moet je eens de zonsondergang bekijken vanaf Cala d’Hort. De zon zakt langzaam weg in zee, terwijl je ook nog eens uitzicht hebt op Es Vedra. Werkelijk prachtig!


 • Video Es Vedra

   


 • Veelgestelde vragen Es Vedra

   

 • 🌍 Waar ligt Es Vedra?

  Het mysterieuze eiland Es Vedra ligt aan de kust van Ibiza (voor de zuid-west kust) en behoort officieel ook tot de eilandengroep van de Balearen waar ook Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera bij horen. Het is een onbewoond kalkstenen rotseiland en is een beschermd natuurgebied. Waarom het een mysterieus eiland is? Dat lees je hieronder.

  🧭 Hoe kom ik op Es Vedra?

  Je kunt Es Vedra zelf niet bezoeken. Je kunt het 413 meter hoge rotseiland (wat volgens sommige misschien wel de top zou kunnen zijn van de verzonken stad Atlantis) alleen vanaf de zuid-west kust van Ibiza bewonderen vanaf verschillende uitzichtpunten. Het uitzichtpunt in de buurt van Sa Pedrera is een hele populaire plek en zeker een tip om heen te gaan als je Es Vedra op zijn mooist wilt aanschouwen. Naast Sa Pedrera is El Mirador (gelegen tussen de Torre des Savinar en Cal d'Hort) een optie die bij velen in de smaak valt. Hier vind je ook een grot die versierd is met verschillende bijzondere voorwerpen. Ben je op zoek naar meer tips over Ibiza? Wij weten er wel een paar.

  🗺 Welke strand heeft een mooi uitzicht op Es Vedra?

  Er zijn heel veel mooie baaitjes en idyllische strandjes op Ibiza met allemaal prachtige vergezichten, maar er is maar één strand dat écht een goed uitzicht heeft op Es Vedra en dat is het strand van Cala d'Hort. Wij raden je wel aan om zo vroeg mogelijk naar dit strand te gaan als je dichtbij het strand je auto wilt parkeren en een beetje een goede plek voor je handdoek en je parasol wilt hebben. Op 2,4 km voor de kust en het strand van Cala d'Hort ligt het indrukwekkende eiland Es Vedra. Als het je lukt om hier een keer een ondergaande zon te aanschouwen, dan weet je niet wat je ziet!

  ⌚ Wat is de beste tijd om Es Vedra te aanschouwen?

  In de zomermaanden (mei tm september) is de beste periode om Es Vedra te aanschouwen en dan het liefst van zo vroeg mogelijk in de ochtend tot aan zonsondergang.

  🌄 Waarom is Es Verda een mysterieus eiland?

  Het eiland zou bestaan uit een bepaalde steensoort die een enorm krachtig magnetisch veld vormt. Kompassen zouden door het magnetisch veld compleet op hol slaan en stoppen met werken. Ook gaan er verhalen de rondte dat er ufo's en aliens landen op Es Vedra. Naast deze spannende verhalen zijn er nog meer verhalen en mythes die de rondte gaan over dit eiland, waar je liggend op het strand tegenover Es Vedra over kunt fantaseren en liggend in de zon bij weg kunt dromen. Wat denk jij dat er allemaal waar is van deze verhalen?

  🧭 Kun je Es Vedra bezoeken?

  Hier kunnen we heel kort over zijn. Het wordt sterk afgeraden om zelf naar Es Vedra te gaan om het eiland te bezoeken. Er gaan dus ook geen georganiseerde reizen of excursies naar het eiland. In principe zou je naar het eiland kunnen varen of zelfs naar het eiland toe kunnen zwemmen, maar dat wordt ook afgeraden om te doen. Es Vedra wordt erkend als erfgoed en kamperen of slapen op het eiland is zelfs wettelijk strafbaar.


 • Vakantie Ibiza boeken

   

  Kun je niet wachten om er zelf achter te komen of het magnetische veld rondom Es Vedra écht bestaat? Boek dan snel een vakantie naar Ibiza! Je kunt ervoor kiezen om te verblijven in een appartement, all inclusive hotel of adults only hotelSan Antonio en Ibiza-stad zijn de grote steden die het dichtst bij Es Vedra liggen. Boek een vakantie naar Ibiza bij een van de onderstaande reisorganisaties. Klik op één van de logo's om direct het totaalaanbod van Ibiza vakanties te bekijken. Ben je juist op zoek naar een sfeervolle luxe villa met uitzicht op Es Vedra? Bekijk dan deze fantastische luxe villa in Cala d'Hort dan eens. 


 • Goede Es Vedra pagina? Deel via de social buttons (rechts)!