•  

  Vroegboekkorting Ibiza • Vroegboekkorting Ibiza | Staat een vakantie naar Ibiza al jaren op je bucketlist en is het binnenkort eindelijk zo ver? Dan is het tijd om te boeken! Als je al vroeg weet dat je naar Ibiza wilt gaan, dan kun je waarschijnlijk gebruik maken van vroegboekkorting. Maar wat is deze korting precies? We leggen het je allemaal uit op deze pagina. • Wat is vroegboekkorting?


  De naam zegt het eigenlijk al. Als je ruim op tijd je vakantie naar Ibiza boekt, dan ben je een zogeheten vroegboeker. Veel reisorganisaties bieden deze vroegboekers een leuke korting aan. Zo zijn reisorganisaties heel vroeg in het seizoen al verzekerd van jouw boeking en daar belonen zij je dan voor door een korting te geven op je vakantie. Meestal duurt het vroegboekseizoen t/m februari. De traditionele vroegboek maanden zijn december, januari en februari. 


 • Wanneer is het vroegboekseizoen?


  Het reisaanbod komt over het algemeen in november en december online op de websites van alle reisorganisaties. Het populaire vroegboekseizoen loopt dan ook vanaf december tot en met februari. De korting geldt dan op vakanties die plaatsvinden tussen mei en september van dat jaar.


 • Wat zijn de voordelen van vroegboeken?


  Het grootste voordeel van vroegboeken als je op vakantie gaat naar Ibiza: de prijs. De kortingen kunnen erg hoog zijn, als je ruim op tijd boekt. Daarnaast is er nog een voordeel: keuzemogelijkheid! Aangezien het hele aanbod net online is gezet en nog niet veel mensen iets geboekt hebben, heb jij nog alle keuze uit hotels, kamers, vluchttijden en vluchtstoelen. Wat wij zelf altijd een voordeel vinden van vroegboeken: als je vakantie eindelijk zo ver is, heb je het geld allang uitgegeven en voelt het bijna als een gratis reisje (met een beetje fantasie)!

   Vroegboeken of last minute? Dat ligt er helemaal aan wat je belangrijk vindt, hoe je reisgezelschap is en of je bereid bent om lang in onzekerheid te zitten. Voor wat betreft de prijs is er weinig over te zeggen, alleen dat last minute boeken in het hoogseizoen vaak een stuk minder voordelig is dan buiten het hoogseizoen. Echter door schoolvakanties zitten veel mensen toch vast aan het hoogseizoen. Voor die mensen raden wij het aan om juist wel te vroegboeken. Heb je geen kinderen, zit je niet aan het hoogseizoen vast en heb je niet teveel wensen naar welke bestemming je gaat en wat voor kamer, appartement, vluchttijden of vluchtstoelen je hebt? Boek dan zeker last minute. Een boeking die gemaakt wordt, waarbij je binnen zes weken vertrekt wordt over het algemeen gezien als een last minute boeking. Echter hoe korter voor vertrek, hoe hoger de kortingen kunnen oplopen. Volg de Lastminutesibiza.nl Facebook pagina om regelmatig goede deals voorbij te zien komen.


 • Wat zijn de nadelen van vroegboeken?


  Aangezien er een lange tijd zit tussen het moment van boeken en het moment van daadwerkelijk op vakantie gaan naar Ibiza, kan er in de tussentijd nog van alles gebeuren. Misschien wordt het op je bestemming enorm slecht weer of krijg je te maken met privéomstandigheden, waardoor je niet weg kunt. We raden het daarom wel aan om een annuleringsverzekering af te sluiten (als deze nog niet in je doorlopende verzekering zit inbegrepen) als je ruim van te voren boekt.

   Annuleringsverzekering tip: Bij het maken van je boeking moet je er rekening mee houden dat de annuleringsverzekering (mocht je die willen afsluiten) binnen één of maximaal twee weken na het maken van je boeking afgesloten moet worden (afhankelijk van de partij waarbij je hem af wilt sluiten). Doe je dat niet en ben je langer dan twee weken na het maken van je boeking? Dan kun je nergens meer een annuleringsverzekeringafsluiten. Dit kan grote financiële gevolgen hebben, dus let hier echt goed op. 


 • Verschil vroegboeken en last minute


  Waarschijnlijk ben je ook bekend met het fenomeen lastminutekorting, wat eigenlijk precies het tegenovergestelde is van vroegboekkorting: je krijgt korting omdat je op het allerlaatste moment je vakantie boekt. Als je het fijn vindt om tot het laatste moment flexibel te zijn, dan is lastminute boeken voor jou misschien beter. Een nadeel van lastminute boeken vinden wij de keuzemogelijkheid – iets waar je bij vroegboeken geen last van hebt. Doordat veel accommodaties en vluchten al volgeboekt zijn, heb je bij lastminute boeken minder om uit te kiezen. Ook kan last minute heel duur uitvallen, zoals we hebben gezien tijdens de corona pandemie.

  Het bijzondere last minute seizoen van 2022


  In het jaar 2022, toen het uiteindelijk toch de goede kant op leek te gaan en iedereen in de zomer toch op vakantie wilde, toen rezen de last minute prijzen de pan uit. Bijna niemand durfde te vroegboeken uit angst voor de corona maatregelen in Nederland en andere Europese vakantielanden zoals Spanje, Italië en Griekenland bijvoorbeeld. Toen men uiteindelijk toch kon gaan en iedereen massaal ging zoeken en boeken betaalde mensen in het last minute seizoen (zeker in het hoogseizoen) de hoofdprijs. In datzelfde jaar waren de vroegboekkortingen juist heel hoog, omdat er onzekerheid was in de markt en reisorganisaties juist hun vakanties tijdig wilde verkopen (op zoek naar zekerheid van afname en omzet). 


 • Hoe hoog is de vroegboekkorting?


  Wij kunnen niet precies vertellen hoe hoog de vroegboekkorting is, dat hangt af van de reisorganisatie, accommodatie en luchtvaartmaatschappij. Wat we wel kunnen zeggen: het kan oplopen tot wel honderden euro’s per persoon. Benieuwd naar de vroegboekkorting per reisorganisatie? Klik dan op één van de onderstaande knoppen en boek jouw droomvakantie naar Ibiza!


 • Accommodatie tips op Ibiza

 • Vakantie Ibiza - Invisa Figueral Resort - Nabij Santa Eulalia

  Invisa Figueral Resort

  Dit kindvriendelijke resort bestaat uit twee hotels: Invisa Hotel Club Cala Blanca en Invisa Hotel Club Cala Verde. Bij een verblijf in een van deze hotels kun je gebruik maken van de faciliteiten van het andere hotel. Een verblijf in dit 3 sterren hotel staat garant voor plezier, ontspanning en luxe (de 3 sterren zijn er eerder 4).

  Top hotel nabij Santa Eulalia

 • Vakantie Ibiza - Marble Stella Maris Ibiza - Nabij San Antonio

  Marble Stella Maris Ibiza

  Dit is een van de populairste accommodaties op het eiland en dat is niet voor niets zo. Het goed aangeschreven hotel ligt in het noordwestelijke deel op zo'n 3 km van de badplaats San Antonio. Het hotel beschikt over grote, schone en moderne kamers. Een heel groot deel van de 319 kamers heeft ook nog uitzicht op zee.

  Top hotel nabij San Antonio

 • Vakantie Ibiza - Hotel Garbi Ibiza & Spa - Playa d'en Bossa

  Hotel Garbi Ibiza

  Dit bekende hotel is ook een van de populairste hotels op het eiland. Het is goed gelegen aan het zandstrand van Playa d'en Bossa. Dit fijne 4 sterren hotel staat goed aangeschreven en ligt middenin de levendige badplaats. Het hotel beschikt over moderne en mega schone kamers. Verder heeft het hotel een heerlijk zwembad, beach bar en wellness.

  Top hotel in Playa d'en Bossa


 • Goede vroegboekkorting pagina? Deel via de social buttons (rechts)!