•  

  Cala Bassa • Cala Bassa | We noemden dit strand al eerder bij de top 10 mooiste en leukste stranden van Ibiza. Maar er zijn veel meer dan 10 prachtige stranden op Ibiza, Cala Vadella en Aiqua Blanques zijn bijvoorbeeld ook echt aanraders. Cala Bassa ligt in het westen van Ibiza en is gemakkelijk te bereiken met de auto, vanaf San Antonio is het ongeveer 15 minuten rijden en vanuit Ibiza-stad zo’n 25 minuten. Bij het strand is veel parkeergelegenheid, waar je voor €5 (inclusief drankje) de hele dag je auto kunt parkeren. Ook kun je de boot of zelfs de ferry pakken (kost zo'n €8 voor een retourtje vanaf San Antonio)! Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Wil je zeker zijn van één of meerdere ligbedden, kom dan vroeg of reserveer ze. Daarnaast zijn er kleedkamers, douches en toiletten. Je bent dus echt van alle gemakken voorzien! Tijdens het hoogseizoen kun je jezelf verwennen door een massage te boeken bij de masseuse op het strand. • Cala Bassa foto's


 • Cala Bassa Ibiza

   

  Heel fijn aan dit strand is dat het ook goed bereikbaar is voor mindervaliden (mede dankzij de houten loopplanken die op het zandstrand liggen). Ook voor kinderen is dit een geschikt strand, doordat het strand geleidelijk afloopt in zee en daardoor het water voor een groot deel ondiep is. In zee is een stuk afgezet om te zwemmen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om de boten. Door de vele bomen langs het strand kun je gemakkelijk de schaduw opzoeken. Langs het strand zijn verschillende restaurants en bars te vinden. Het water bij Cala Bassa is echt kraakhelder, waardoor het een goede plek is om te snorkelen. Verder kun je hier ook waterfietsen huren, kajakken of surfen.


 • Cala Bassa video


 • Cala Bassa tips

   

  Vroeg opstaan: Belangrijkste tip voor Cala Bassa is net als bij veel andere stranden op Ibiza, om er zo vroeg mogelijk te zijn. Dit is met name belangrijk om zeker te zijn van een parkeerplek dichtbij het strand (kost €5), maar ook voor het uitzoeken van de beste ligbedjes met of zonder parasol of de beste plaatsen op het strand en als laatste is het belangrijk om zo vroeg mogelijk op Cala Bassa te zijn, om zo de mooiste foto's en video's te maken met zo min mogelijk toeristen op de achtergrond.

  Ligbedje of handdoek: Bedenk voordat je naar Cala Bassa gaat of je ligbedjes en een parasol gaat huren, of dat je met je eigen spullen op het strand gaat liggen. De laatste optie is een stuk goedkoper natuurlijk, maar wel minder comfortabel. Reken gemiddeld op €25 voor twee ligbedjes en 1 parasol. Dat kan met een gezin van vier al aardig oplopen. Denk hier van te voren dus goed over na.

   Waar kun je goed eten?: Ben je tijdens je dag op het strand Cala Bassa toe aan een goede maaltijd? Bij Cala Bassa Beach Club (CBbC) worden heerlijke gerechten geserveerd. Als je trek hebt in sushi kun je terecht in het Sushi Restaurant en bij de snackbar voor een lekker tussendoortje. Bij de snackbar kun je uiteraard geen frikandellen en kroketten krijgen, maar wel onder anderen lekkere broodjes, friet, pizza en sangria. Een voordeel van de snackbar is dat het een stuk goedkoper is en op het terras zit je lekker in de schaduw. Als je iets verder loopt van het strand, kom je bij het Restaurant Chimichurri. Voor vleesliefhebbers is dit echt een walhalla, dit restaurant staat namelijk bekend om de heerlijke stukken vlees die het serveert! Als je in één van de restaurants wilt lunchen, kun je het beste van te voren wel even reserveren, want in het hoogseizoen kan het nog wel eens druk zijn. Een tip is wel om je eigen drinken mee te nemen naar Cala Bassa, dit is natuurlijk een stuk goedkoper dan als je alles moet kopen bij de bar aan het strand. En met de warme temperaturen moet je goed drinken!


 • Cala Bassa nadelen

   

  • Drukte
   Enige nadeel van het strand is dat het soms iets te populair is en daardoor kan het snel te druk worden op het strand, vooral in het hoogseizoen komt dit wel eens voor.

  • Verkopers
   Ook vinden wij dat er op Cala Bassa iets te veel verkopers rondlopen. Dat op den duur gaan irriteren. Zeker als dezelfde verkopers meerder keren per dag hun producten aanbieden bij je, dan word je daar wel eens moe van.

  • Kwallen
   De keren dat wij hier zijn geweest, hadden we regelmatig last van kwallen. In andere reviews die we lezen over Cala Bassa zien we dat ook regelmatig terugkeren. De ene dag zullen het er meer zijn dan de andere dag, maar er zitten hier wel degelijk kwallen.

 • Goedkope vakantie Ibiza boeken?


  Zie je jezelf al helemaal liggen op het strand Cala Bassa op Ibiza? Zoek dan snel een fijne accommodatie uit en boek jouw ideale vakantie. Als je snel wilt gaan, boek dan een last minute naar Ibiza. Ook is er een ruim aanbod aan all inclusive hotels op Ibiza. Bij dé VakantieDiscounter kun je een uitgebreid overzicht bekijken van alle aanbiedingen naar Ibiza. Of het nou een luxe hotel is, een privé villa of een klein appartementje, op Ibiza kan het allemaal! Klik op één van de drie onderstaande logo's om het totaalaanbod van Ibiza vakanties van de betreffende reisorganisatie te bekijken.


 • Goede Cala Bassa pagina? Deel via de social buttons (rechts)!