•  

  Auto huren Ibiza

   


 • Auto huren Ibiza | Als je op vakantie gaat naar Ibiza, raden we het heel erg aan om een auto te huren. Het eiland heeft heel veel bezienswaardigheden en idyllische stranden en baaitjes en de beste manier om deze allemaal te ontdekken, is door een auto te huren. Zo kun je op je eigen tempo alles bezoeken wat je zelf wilt. Het is daarbij ook een stuk goedkoper dan elke keer een excursie boeken en je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het huren van een auto, daarover vertellen we je alles op deze pagina.


 • Voordelen

  We noemden al een paar voordelen, maar het grootste voordeel is eigenlijk wel: vrijheid. Je bent niet gebonden aan een plek of aan het openbaar vervoer. Je kunt op je gemak weggaan wanneer je wilt en waarheen je maar wilt. Als je van plan bent om meerdere dingen te bezoeken of bezichtigen tijdens je vakantie, wordt het ook wel erg duur als je elke keer een taxi of excursie moet boeken. Je huurauto direct ophalen bij het vliegveld bij aankomst heeft ook veel voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet in de rij te staan voor de bus of taxi en je hoeft niet met een transferbus, waarmee je ook nog veel andere mensen moet afzetten onderweg naar je accommodatie.


 • Waar kun je een auto huren?

  Bij het boeken van je vakantie, krijg je vaak al de mogelijkheid om een auto te huren. Dit kan bijvoorbeeld bij De VakantieDiscounter. Dat is handig, want dan kun je ervoor zorgen dat je auto direct klaarstaat als jij op het eiland komt. Op de papieren van het verhuurbedrijf kun je zien waar je de balie kunt vinden op het vliegveld. Handige tip: laat de hoofdbestuurder alvast naar de balie gaan, terwijl de rest wacht op de koffers. Zo kun je daarna meteen vertrekken! Daarnaast kun je ook een auto huren als je eenmaal op Ibiza bent. Er zijn veel bedrijven die auto’s verhuren, maar je moet er wel een verstandige keuze in maken. Bedenk je in eerste instantie wat je nodig hebt. Met hoe veel mensen ga je op vakantie? Ben je van plan off road te gaan en heb je dus een 4-wheel drive nodig? Doe goed onderzoek naar de prijzen en laat je niet verleiden door de aanbieder met de laagste prijs, want er zit vaak een addertje onder het gras.


 • Video roadtrip Ibiza


 • Waar moet je op letten?


  Zoals we al aangaven, is het nodig om onderzoek te doen voordat je zo maar een auto huurt. Er zijn veel kleine (en onbekende) bedrijven die auto’s verhuren tegen een lage prijs, maar pas op. We horen vaak van mensen dat zij een auto gehuurd hebben en deze met minimale schade terugbrengen, waarvan ze niet eens weten of zij dit wel gedaan hebben en dan enorme bedragen bij moeten betalen als vergoeding. Als je het gevoel hebt dat je het bedrijf niet helemaal vertrouwt, ga dan gewoon voor een gerenommeerd autoverhuurbedrijf. Een organisaties waar wij en andere reizigers goede ervaringen mee hebben is Sunnycars. En dan nog het belangrijkste waar je op moet letten, vergeet ook je rijbewijs niet mee te nemen! Je hoeft geen internationaal rijbewijs aan te vragen, maar er gelden vaak wel andere regels zoals een minimum leeftijd en een minimum tijd dat je een rijbewijs moet hebben. Check dit dus goed bij de verhuurder. Als je de auto ophaalt, laat de medewerker je waarschijnlijk de schade aan de auto zien, maar check dit ook altijd zelf nog even. Maak desnoods foto’s van de schade, zodat je bewijs hebt als je de auto weer in komt leveren.


 • Verzekering voor een huurauto op Ibiza


  Een auto huren valt niet onder je standaard reisverzekering, je zult er altijd een aparte verzekering voor moeten afsluiten. Door de verhuurbedrijven wordt vaak een basisverzekering aangeboden, maar we raden aan om wel een aanvullende verzekering te nemen (met teruggave van het eigen risico). Als er dan iets gebeurt, krijg je in ieder geval de gemaakte kosten terug. Je kunt je ook nog all-in verzekeren, dan weet je helemaal zeker dat je verzekerd bent voor alle mogelijke schade. Maar ook bij het afsluiten van de verzekering geldt dat je goed moet lezen wat het allemaal inhoudt en welke kosten er gedekt zijn. 


 • Extra tips als je een auto huurt op Ibiza


  Als je jouw huurauto direct ophaalt op het vliegveld van Ibiza, moet je natuurlijk ook je koffers meenemen. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen van een huurauto, want als je met z’n vieren op vakantie gaat en je huurt een kleine auto, zal je nooit alle bagage mee krijgen. Je kunt bij het boeken van een huurauto ook een navigatiesysteem erbij huren, maar dit is niet altijd nodig. Tegenwoordig is de databundel van je telefoon geldig in heel Europa, dus Google Maps doet het ook gewoon. Daarnaast is het ook mogelijk om je navigatiesysteem van thuis mee te nemen, check dan wel even of de kaart van Ibiza beschikbaar is. Als laatste tip: lees de voorwaarden voor het terug brengen van de auto goed. Vaak is het bijvoorbeeld verplicht om de auto volgetankt terug te brengen. Als je geen rekening houdt met deze voorwaarden, kunnen er hoge extra kosten gerekend worden en dat is natuurlijk heel erg zonde van je geld!


 • Vakantie Ibiza boeken

  Heb je de beslissing gemaakt om op vakantie te gaan naar het idyllische Spaanse eiland Ibiza op de Balearen? Klik dan op één van de drie onderstaande logo's en bekijk per reisorganisatie het totaalaanbod van vakanties naar Ibiza. Als je ook zeker weet dat je een auto wilt huren tijdens je vakantie, kijk dan ook zeker eens bij het aanbod van Eliza Was Here. Bij een boeking naar Ibiza via Eliza Was Here boek je vaak een sfeervolle en knusse accommodatie op een "niet op massa toerisme gerichte locatie" inclusief een huurauto (die zit vaak bij de prijs van je vakantie inbegrepen). Wel zo handig, toch?   


 • Goede auto huren Ibiza pagina? Deel via de social buttons (rechts)!