•  

  Cala d'Hort • Cala d'Hort | Het wordt gezien als één van de mooiste plekken van het eiland! Het is een groot strand met veel faciliteiten in het zuidwesten van Ibiza. Je bent hier van alle gemakken voorzien. Iedereen weet de weg naar het strand te vinden, jong en oud, toeristen en lokale bevolking. Doordat het strand vrij groot is, krijg je niet snel de indruk dat je hier te maken hebt met massatoerisme. Het strand is goed te bereiken met de auto. Vanaf San José en Cala Vadella is het ongeveer 10 minuten rijden en vanuit Ibiza-stad ongeveer 25 minuten. Vanaf de weg van San José moet je de verkeersborden volgen. Bij de baai is geen grote parkeerplaats, maar je kunt parkeren langs de weg. Parkeren kan in het hoogseizoen nogal chaotisch zijn vanwege de drukte, houdt hier rekening mee en kom op tijd. Je moet nog wel een weg naar beneden lopen, deze is vrij steil, let dus goed op. • Cala d’Hort op de kaart van Ibiza


 • Cala d'Hort foto's


 • Cala d'Hort Ibiza

   

  Cala d’Hort is een strand dat bestaat uit zand en kiezels. Het is ongeveer 200 meter lang. Door de grootte van het strand, is er eigenlijk altijd wel een plekje te vinden. Door de vele faciliteiten, waaronder restaurants, ligbedden en parasols, kun je hier makkelijk een hele dag doorbrengen. En dankzij het heldere water is dit een goede plek om te snorkelen en duiken. Zoals we al zeiden, is Cala d’Hort vooral bekend door het mooie uitzicht op de rots Es Vedra. Dit is een mythische rots van zo’n 400 meter hoog. Er gaan veel verhalen over de rots, zo zouden hier UFO’s landen en zou het een extreem magnetisch veld zijn. Blijf ook zeker een keer de zonsondergang kijken op het strand, dit is echt magisch met Es Vedra op de voorgrond. Het staat bekend als één van de meest mooie plekken om de zonsondergang te bekijken!


 • Cala d'Hort video


 • Cala d'Hort tips

   

  Horeca: Aan het strand zijn een aantal restaurantjes gevestigd. Je kunt hier genieten van heerlijke verse vis en andere lokale gerechten. Het is wel nodig om een reservering te maken, anders heb je kans dat er geen plek meer is, vooral in het hoogseizoen. Je kunt natuurlijk ook zelf de nodige versnaperingen meenemen naar het strand.

  Vertrek vroegCala d’Hort is een bekend strand onder toeristen, hierdoor kan het in het hoogseizoen nogal druk worden. Wil je zeker zijn van een plekje, kom dan op tijd! Dan hoef je je geen zorgen te maken om een parkeerplek, een ligbedje en een parasol. Je kunt ook altijd een eigen ligbed en parasol meenemen, je moet deze dan wel naar beneden en naar boven tillen via het steile pad. De weg wordt in de zomer vaak éénrichtingsverkeer, door de vele geparkeerde auto’s aan de kant.

  ZonsondergangCala d’Hort staat bekend als één van de mooiste plekken om de zonsondergang te bekijken. Het is een magisch uitzicht met Es Vedra op de voorgrond. Je zult zeker niet de enige zijn die even tot ’s avonds blijft hangen om dit te aanschouwen!

  Snorkelen: Net als veel stranden op Ibiza staat Cala d’Hort bekend om het heldere water. Door het heldere water kun je hier perfect snorkelen en duiken. Neem je eigen snorkel uitrusting mee en bewonder de onderwaterwereld!

   Restaurants: Er zijn op en nabij Cala d'Hort maar twee restaurants te vinden, maar die zijn beide wel van erg goede kwaliteit. Vooral (hoe kan het ook anders) zijn de visgerechten heerlijk en raden wij je zeker aan om te bestellen als je in restaurant El Carmen of in restaurant Cala d'Hort aanschuift. Zelf hadden we de Paella van El Carmen. In één woord "goddelijk".

  Waterschoenen: Er liggen veel stenen en keien in en rondom het strand van Cala d'Hort. Dus zowel op het strand in het zand / kiezels maar ook in het water is het een beetje opletten. Om vervelende snijwonden of pijnlijke stoot momenten te voorkomen raden wij je aan om voor iedereen waterschoenen mee te nemen en aan te doen als je het strand op gaat. Beter voorkomen dan genezen zeggen we dan maar. Extra tip: koop de waterschoenen al in Nederland bij ene prijsvechter, dan zijn ze een stuk goedkoper dan op Ibiza.  • Nadelen

   

   DrukteCala d'Hort is een mooi strand, maar vooral als het helemaal leeg is. dat is helaas zelde het geval. Vooral in het hoogseizoen (logisch) kan het er erg druk zijn. Door de drukte op Cala d'Hort zijn er dan zeker later op de dag vaak niet genoeg ligbedden en parasols voor iedereen die wil liggen.

  Weinig hotels en maar twee horecagelegenheden: Aan Cala d'Hort liggen net als bij overigens veel andere stranden op Ibiza geen hotels en appartementen, dus je kunt hier niet aan het strand verblijven. Voor sommige is dat juist een voordeel en andere ervaren dat eerder als een nadeel. Ook liggen er niet veel horecagelegenheden aan of nabij het strand, al ligt er wel een gezellig restaurantje bovenaan het strand waar je een prachtig uitzicht hebt op het eiland Es Vedra. Dit restaurant heet ook echt restaurant Cala d'Hort. Iets verderop ligt het restaurant El Carmen, waar je eveneens een prachtig uitzicht hebt op Es Vedra. Beide restaurants staan goed aangeschreven, maar restaurant El Carmen is wel iets populairder.

  Parkeren: Een groot nadeel van een bezoek aan Cala d'Hort is het parkeren. er is geen ruim parkeerterrein en parkeren doe je eigenlijk overal waar het maar kan en dat is vaak langs de weg. Echter is het de vraag hoe ver van het strand je langs de weg moet parkeren. Het kan soms op drukke momenten dan echt wel 10 minuten lopen zijn tot je bij het strand bent. Zorg dus sowieso dat je vroeg bent, dan maak je - zoals overal op Ibiza - de meeste kans om je auto kwijt te kunnen. 

  Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: Wij raden Cala d'Hort af voor een ieder die slecht ter been is. Er is een steile weg die je af moet leggen (omlaag als je de auto hebt geparkeerd en omhoog als je weer weg wilt). 

  Weinig te doen voor kinderen: Er zijn geen speeltuinen of toestellen en los van het zand en het zwemmen is er nik te doen voor kinderen. Van een lekker langzaam aflopende zee, zodat kinderen veilig het water in kunnen is ook geen sprake en er liggen veel stenen, grote keien en kiezels waar je op kunt gaan staan of waar je per ongeluk tegenaan kunt lopen of zwemmen. Met een kind zit een ongeluk in een klein hoekje, dus wij raden dit strand zeker niet aan om met kinderen te bezoeken. Dan kun je beter naar Cala Vadella gaan bijvoorbeeld. 

  Kwallen: Ook hier worden regelmatig kwallen gespot. Pas echt op en vermijd ieder contact met deze vervelende beesten. Ze kunnen je echt serieus pijn doen en met kwallen beten is je dagje strand snel verpest. Er is een goed initiatief bedacht en dat is de kwallen app. Wil jij hem testen? Download de kwallen Ibiza app hier.

  Slecht onderhouden: Het staat bekend als een mooi strand (met name door het bijzonder fraaie uitzicht op het eiland Es Vedra) maar qua onderhoud / schone uitstraling valt er nog wel e.e.a. te verbeteren op Cala d'Hort. Vooral het vele zeewier en algen dat hier aanspoelt wordt mondjesmaat opgeruimd en dit geeft al snel een rommelige uitstraling. Dit in combinatie met de vele stenen, keien en kiezels en de wat gedateerde strandbedjes en parasols maakt het in ons ogen een wat rommelig strand met wel echt een parchtige ligging en een nog mooier uitzicht. 


 • Goedkope vakantie Ibiza boeken?


  Als je niet kunt wachten om het prachtige uitzicht op Es Vedra met eigen ogen te bewonderen, boek dan snel een vakantie naar Ibiza. Kijk eens op de site van dé VakantieDiscounter, zij hebben een ruim aanbod en hier krijg je een duidelijk overzicht van alle vakanties. Kies bijvoorbeeld voor een adults only hotel of verblijf op basis van all inclusive op Ibiza. Toch niet op zoek naar iets goedkoops, maar juist een prijzige luxe villa in de buurt van het strand van Cala d'Hort? Bekijk deze dikke luxe villa in Cala d'Hort dan even. Daar wil je zeker graag zitten.


 • Goede Cala d'Hort pagina? Deel via de social buttons (rechts)!