•  

  Ibiza in oktober


 • Ibiza in oktober | Veel vakantiegangers die Ibiza willen bezoeken en niet aan schoolvakanties vast zitten willen het liefst in de maand oktober nog even er tussenuit naar een plek binnen Europa waar het in oktober nog lekker weer is en waar je nog - voordat in Nederland de winter begint - kunt genieten van heerlijke temperaturen, lekker eten, mooie natuur en de meest idyllische baaitjes en stranden. Al deze ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie heeft Ibiza in het hoogseizoen (juli en augustus) zeker. Maar kun je ook naar Ibiza op zonvakantie in de maand oktober? Daar gaan we je op deze pagina meer over vertellen, zodat je zelf goed onderbouwd je keuze kunt maken of je wel of juist niet naar Ibiza op vakantie gaat in oktober. • Ibiza weer oktober


  Een belangrijk aspect van een vakantie naar Ibiza is natuurlijk het weer. De maanden juli en augustus zijn veruit het warmst, maar ook meteen het drukste. Veel mensen denken er daarom aan om in oktober naar Ibiza te gaan. We raden dit zeker niet af! Houd er alleen wel rekening mee dat oktober één van de natste maanden van het jaar is op Ibiza. Er is in deze maand relatief veel neerslag. Het zou ook zo maar kunnen dat je van heerlijke zomerse temperaturen kunt genieten. Het weer tijdens de herfstmaanden is dus gewoon erg onvoorspelbaar.


 • Ibiza temperatuur oktober


  Voor wat betreft de temperatuur op Ibiza in oktober is er geen reden voor paniek. De temperaturen liggen namelijk alsnog gemiddeld rond de 20 graden en vaak uit de wind in de zon nog een stuk hoger. Voor mensen die niet goed tegen de hitte van het hoogseizoen kunnen is dit dus prima te doen. Een nadeel is wel dat het in de avond flink kan afkoelen, dus neem zeker ook een trui of een jasje mee. Het is misschien niet het meest lekkere weer om in je bikini op het strand te liggen, maar het strand moet je zeker niet overslaan. De zee is namelijk net zo prachtig helder als tijdens de warme maanden en het is alsnog heerlijk om er een dagje rond te hangen. Je kunt altijd een goed windscherm opzetten, zodat je uit de wind en in de zon alsnog een heerlijke strand dag kunt beleven in alle rust, want het zal een stuk idyllischer zijn op het strand dan met alle drukte en kinderen die er vaak in het hoogseizoen ook veel meer zijn. En mocht je het nou toch niet aangenaam vinden op het strand, gelukkig hebben veel hotels een (verwarmd) zwembad!
 • Uitgaan Ibiza oktober


  De meeste jongeren komen in het hoogseizoen naar Ibiza, omdat deze periode natuurlijk gelijk loopt met de schoolvakanties. In de maanden juli en augustus is het dan ook een walhalla voor feestgangers, want uitgaan op Ibiza is uitgaan op het hoogste niveau. Ga je echter in oktober naar Ibiza, dan is het uitgaansleven op het eiland een stuk minder fraai. Er komen een stuk minder mensen naar het eiland en verschillende grote clubs zijn daarom dicht. Het is niet zo dat er helemaal geen uitgaansleven in oktober is, er zijn alsnog verschillende gezellige barretjes, cafés en restaurants geopend. Veel van deze horecagelegenheden gaan aan het einde van oktober/begin november ook dicht.


 • Bezienswaardigheden Ibiza in oktober


  Net als bij het uitgaansleven, zijn ook verschillende bezienswaardigheden gesloten in oktober. Vooral in de kleinere dorpjes, zoals Sant Joan de Labritja en Santa Gertrudis, is de kans groter dat er dingen gesloten zijn. Gelukkig zijn de grote en bekende hippiemarkten Punta Arabi en Las Dalias wel open tot eind oktober! Een voordeel: het zal een stuk minder druk zijn op de hippiemarkten en de temperatuur om over een markt te struinen is een stuk aangenamer dan in juli en augustus.


 • Strandhotels Ibiza vakantie boek je o.a. bij
 • Accommodatie tips op Ibiza


 • Goede Ibiza in oktober info? Deel deze pagina!