•  

  Aigua Blanques • Aigua Blanques | Aigua Blanques betekent letterlijk ‘wit water’, wat komt van de witte schuimkoppen die op het water komen te staan door de zeewind. Voor de naam het strand worden verschillende schrijfwijzes gebruikt, Aigua Blanques, Aguas Blancas en s’Aigo Blanca bijvoorbeeld. Wat je hier vindt zijn parelwitte stranden, helderblauw water en een flinke portie zon – alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde dag op het strand! Om optimaal tot rust te komen, kun je op het strand ligbedden en parasols huren. Aigua Blanques, dat zo’n 300 meter breed is, biedt een prachtig panoramisch uitzicht.  • Aigua Blanques Ibiza


  Het water is voor een groot gedeelte ondiep, waardoor het erg geschikt is om met kinderen heen te gaan. Let er wel op dat het oorspronkelijk een naaktstrand is, maar dat tegenwoordig iedereen zijn weg naar Aigua Blanques weet te vinden. Tegenwoordig ligt iedereen, nudisten en bezoekers in badkleding, door elkaar op het strand. Schrik dus niet als er opeens iemand naakt langsloopt. Door de ligging naast de rotsen, ligt een groot deel van het strand in de loop van de middag in de schaduw. Ideaal als je snel verbrandt, maar minder fijn als je van plan was de hele dag in de zon te gaan liggen om bruin te worden. Het strand ligt aan de oostkust van Ibiza en is gemakkelijk te bereiken met de auto, vanaf San Carlos is het ongeveer 10 minuten rijden en vanaf Santa Eulalia zo’n 20 minuten. De auto kun je tegen betaling van een paar euro de hele dag plaatsen op de parkeerplaats in de buurt van het strand. Vanaf het parkeerterrein moet je nog wel even een weg aflopen naar beneden. Deze weg is vrij stijl, waardoor het niet aan te raden is om met minder validen of kinderen dit strand te bezoeken.


 • Aigua Blanques video


 • Aigua Blanques tips


  Lekker eten (of zelf meenemen): Aan de rechterkant van Aigua Blanques (vanaf de parkeerplaats) is een klein tentje gevestigd, waar je kunt genieten van een lekker drankje en een vers broodje. Verder zijn er weinig horecagelegenheden, daarom raden we aan je eigen eten en drinken mee te nemen.

  Kom vroegGa je tijdens het hoogseizoen (ongeveer juli en augustus) naar Aigua Blanques? Kom dan vroeg. De kans is namelijk groot dat het parkeerterrein vrij vol is. Daarbij heb je in de vroege uren meer kans om in de zon te liggen, doordat de rotsen later op de dag voor schaduw zorgen.

   SnorkelenOp dagen waarop weinig wind staat, is Aigua Blanques een goede plek om te snorkelen. Een aantal meter in zee liggen een paar rotsen, waar je mooie natuur kunt spotten. Er zijn zelfs een aantal rotsen rond het strand waar mensen van afspringen. Als je dit ook wilt doen, let dan goed op! Het is zeker niet zonder gevaar.


 • Aigua Blanques nadelen

   

  • Naaktstrand
   Sommige bezoekers zien het als een nadeel dat dit van origine een nudisten / naaktstrand is. Er lopen hier dan ook naakte badgasten tussen de geklede badgasten door. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je je hiervoor kunt afsluiten.

  • Parkeren in het hoogseizoen
   Er is een parkeerplaats bij het strand van Aigua Blanques, maar deze kan in het hoogseizoen vrij snel vol staan. Wij raden je dan ook aan om zo vroeg mogelijk naar het strand te komen, zodat je (huur)auto er kunt parkeren. Kom je in de middag, dan is de kans groot dat het vol is.

  • Schaduw
   De mooie rotsen die rond het strand liggen zijn prachtig, maar zorgen er op sommige plekken ook voor dat er schaduw komt. Niet zo fijn als je de hele dag lekker in de zon wilt liggen.


 • Aigua Blanques foto's


 • Goedkope vakantie Ibiza boeken?


  Kun je ook niet wachten om een duik te nemen in de zee bij Aigua Blanques? Ga dan meteen op zoek naar jouw favoriete vakantie. Of je nou een lastminute naar Ibiza wilt boeken, een all inclusive vakantie naar Ibiza of een adults only vakantie, alles is mogelijk! Op Vakantiediscounter.nl kun je een goed overzicht van het aanbod bekijken. Over het algemeen zijn de prijzen hier goed en hier kun je door middel van allerlei filters jouw zoektocht makkelijker maken! Ook bij Sunweb en Eliza Was Here kun je een heerlijke vakantie naar Ibiza boeken. Klik hieronder op één van de logo's om direct naar het complete Ibiza aanbod te gaan. 


 • Aigua Blanques een mooi en fijn strand? Deel deze pagina!