•  

  Cala Vadella • Cala Vadella | Ibiza kent enorm veel mooie stranden en Cala Vadella is er daar zonder twijfel één van. Door de prachtige baai, het witte zandstrand en de heldere zee behoort dit strand tot één van de mooiste stranden van Ibiza, net als bijvoorbeeld Aigua Blanques en Cala Bassa. Het ligt in het zuidwesten van Ibiza en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer vanuit Ibiza-stad (ongeveer 25 minuten), San José (ongeveer 10 minuten) en San Antonio (ongeveer 10 minuten). Bij het strand is een parkeerplaats, maar deze kan tijdens het hoogseizoen wel eens vol zijn (dus probeer er zo vroeg mogelijk heen te gaan, zodat er nog genoeg parkeerplaatsen zijn). Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd, zodat je optimaal kunt relaxen tijdens je stranddag (lees verder voor de kosten hiervan).
 • Cala Vadella foto's


 • Cala Vadella Ibiza

   

  Ook zijn er op Cala Vadella aan het strand verschillende restaurantjes, bars en winkeltjes te vinden. Doordat het strand geleidelijk afloopt in zee en het water dus voor een groot deel ondiep is, is dit een perfecte plek om met kinderen heen te gaan. Zij kunnen heerlijk spelen in het ondiepe gedeelte. Maar ook voor mensen die graag actief zijn tijdens hun vakantie is dit een perfecte plek. Het is hier namelijk mogelijk om onder anderen te kajakken, suppen, duiken en te waterfietsen. In de baai van Cala Vadella gaan veel grote en mooie schepen voor anker, dus je hebt sowieso wel iets te zien, terwijl je op het strand ligt te genieten van de zon!

  Ligging
  In de gemeente Sant Josep de sa Talaia op zo'n 23 km ten westen van de stad Ibiza-stad. Het dorp Sant Josep de sa Talaia ligt op 8,5 km ten oosten van dit heerlijke strand.

  Strand
  Het is een heerlijke baai met een zandstrand met toezicht van één of meerdere strandwachten. Verder veel eettentjes, winkels nabij het strand en waterfietsverhuur en kano's. 

  Zeewater
  Het water van de zee is heel helder bauw en is ondiep en loopt heel geleidelijk af. Zeker in de zomer is de temperatuur van het water heel aangenaam. Wil je het koeler? Zwem dan verder het water in. Hoe verder hoe koeler.

  Zonsondergang
  Aan het begin van de avond gaat de zon onder en dat is hier een waar spektakel. Zo mooi zie je het niet vaak. De bezoekers van het strand staan vaak letterlijk te applaudisseren op het strand als de zon in de zee lijkt weg te zakken.

  Families
  Aanbevolen voor families. Zeker ook geschikt om te komen met kleine kinderen. Rustige en vredige plek om te genieten van een heerlijke dag op het strand.


 • Video


 • Tips

   

  Vroeg opstaan
  Belangrijkste tip is om er zo vroeg mogelijk te zijn. Ten eerste heb je dan zeker een parkeerplaats nabij het strand (voor €3,50 parkeer je hier de hele dag). Ten tweede heb je het strand dan bijna voor jezelf en eerlijk gezegd is dat dan gelijk het mooiste moment van de dag (ook voor het maken van de vetste foto's en video's). Tot slot heb je de grootste keus aan plekken op het strand (betaald of onbetaald). Ga je op je handdoek of op een betaald ligbedje liggen? Of helemaal vooraan, in het midden of juist zo ver mogelijk van de zee af? Ga dus zo vroeg mogelijk naar Cala Vadella.

  Ligbedje of handdoek
  Verder is het dus goed om je van te voren te bedenken of je gebruik wilt gaan maken van de aangeboden ligbedjes / parasol die je kunt huren, of dat je zelf je spullen meeneemt en die uitstalt op het strand. Ga je voor de laatste optie, neem dan zeker ook een parasol mee, want het kan hier behoorlijk warm worden als je de hele dag vol in de zon zit (er zijn amper schaduwplekken op het strand te vinden namelijk). • Neem eigen spullen mee
  Voor het gebruik van ligbedden en parasols moet je betalen (ga uit van gemiddeld €35 voor 2 ligbedjes en 1 parasol). Handdoeken zijn helaas niet aanwezig, neem deze en een eigen strandlaken zelf mee. Daarnaast is het aan te raden om wat te eten en te drinken mee te nemen, dit is een stuk goedkoper dan als je naar een restaurant of barretje gaat aan het strand. Vergeet ook zeker je snorkel niet, door het heldere water bij Cala Vadella kun je hier mooie vissen spotten! Heb je de hele dag lekker op het strand gelegen en begin je een beetje trek te krijgen? Ga dan een hapje eten bij het restaurant Maria Luisa, hier worden heerlijke visgerechten geserveerd. Tot slot gaat onze laatste tip over een waanzinnig uitzicht. Cala Vadella is namelijk gelegen tegen een heuvel aan. Als het donker wordt, moet je zeker even naar het hoger gelegen uitzichtpunt gaan!

 • Bezoek het uitzichtpunt
  Om dit uitzichtpunt te bezoeken moet je doorrijden of wandelen tot de plek op de top van de heuvel (in het meest westelijke punt van de bocht). Nabij het uitzichtpunt zijn een aantal parkeerplaatsen (plek voor zo'n vijf auto's). Je kunt vanaf dat punt (je moet ook even wat struiken en kliffen overwinnen) perfect genieten van de mooiste zonsopkomst en zonsondergang. Het is een zeer rustige locatie en je kunt hier echt even optimaal genieten van rust met een uitzicht. Let echter wel op dat je de auto na het parkeren goed afsluit en laat geen kostbare spullen achter in je auto, want deze plek staat er om bekend dat er wel eens ingebroken wordt in je auto, terwijl jij van het uitzicht aan het genieten bent.

 • Villa's en vakantiehuizen
  In de nabije omgeving van dit heerlijke strand zijn een aantal mooie villa's gelegen die je met een groep vrienden of een aantal stelletjes of families kunt huren. Neem nou bijvoorbeeld Villa Can Bet. Een pareltje van een villa waar je het werkelijk waar aan niets zal ontbreken. Verderop op deze pagina hebben we nog een andere prachtige villa in de directe omgeving van dit lekkere strand. Kijk voor de link bij het kopje "Goedkope vakantie Ibiza boeken?" en bekijk de vele vette foto's van deze villa. Liever een vakantiehuis nabij Cala Vadella? Bekijk dan snel Casa Lobo (een prachtig huis met een nog mooier zwembad met uitzicht.


 • Ligging

   


 • Nadelen

   

  Drukte
  Hoewel er maar weinig nadelen te bedenken zijn over dit prachtige strand willen we je toch alvast voorbereiden dat het er op sommige momenten wel echt druk kan zijn. Zeker in het hoogseizoen midden op de dag, dan kan het er echt wel goed druk zijn. Wij raden je daarom ook aan om dit strand te bezoeken als je er al vroeg in de ochtend kan zijn. Dan maak je het strand in ieder geval een heel groot deel van de dag nog minder druk mee. Buiten het hoogseizoen om kan het er ook druk zijn, maar over het algemeen is het dan gewoon een heel fijn. aangenaam en sfeervolle baai met prachtig strand met heerlijk fijn en zacht zand.

   Parkeren
  Het parkeren van je auto kan lastig zijn. Zeker als je midden op de dag komt en het al druk is, dan kan het zo zijn dat je ver van het strand je auto langs de weg moet parkeren en nog een stuk moet lopen. Probeer dus ook om deze reden zo vroeg mogelijk te komen. Of een andere optie is om met de bus te komen. Dan wordt je gewoon in de buurt afgezet en is het nog maar een klein stukje lopen naar het strand.

   Boten
  Niet iedereen ervaart dit als een nadeel, maar sommige wel. En aangezien het echt zoeken is naar nadelen voor dit strand zetten we hem er toch maar bij. Sommige bezoekers ervaren het als storend dat er teveel boten voor anker liggen in de baai. Zelf vinden wij dat helemaal niet storend en juist wel een leuke sfeer geven, maar andere vinden dat deze boten de uitzicht over de baai verstoren. Je mag het zelf bepalen of je het hiermee eens bent of niet als je er bent. 

   Ligbedjes en parasols
  Een groot deel van het strand wordt ingenomen door exploitanten van ligbedjes en parasols. Mocht je hier niet voor kiezen, dan is er alsnog plek voor je om je handdoekje neer te leggen, maar niet op de mooiste plekken van het strand. Als je er wel voor kiest om een ligbedje met parasol te nemen, dan betaal je als koppel voor twee bedjes en een parasol al snel zo'n €35. Dat is niet goedkoop dus. Houdt daar rekening mee.

   Geur en kleur water
  Op sommige momenten kan de geur en de kleur van het water afwijken van wat je op de foto's ziet. Zelf hebben wij die ervaring niet, maar van andere vakantiegangers vernemen wij wel deze ervaring. Als het al voorkomt, dan gebeurt het aan het eind van de ochtend, zo tegen het middaguur en kleurt het water wat troebeler dan normaal en komt er een beetje een zwavelachtige lucht vrij.


 • Goedkope vakantie Ibiza boeken?


  Kun je niet wachten om een duik te nemen in de zee bij het strand Cala Vadella? Wacht dan niet langer en boek jouw ideale vakantie naar Ibiza. Er worden veel last minute vakanties aangeboden via verschillende reisorganisaties. Of je nou op zoek bent naar een all inclusive vakantie of een klein appartement, op Ibiza is het allemaal mogelijk! Kijk eens naar het aanbod van VakantieDiscounter, daar krijg je een duidelijk overzicht van alle (voordelige) vakanties naar Ibiza. Niet op zoek naar een voordelige vakantie, maar juist op zoek naar luxe? Neem dan eens een kijkje in de keuken van deze vette villa in de buurt van dit heerlijke strand.


 • Goede Cala Vadella pagina? Deel via de social buttons (rechts)!