•  

  Cala Llonga
 • Cala Llonga | Het strand van Cala Llonga is een van de meest populaire stranden van Ibiza. Wij snappen wel waarom, want het strand beschikt over allerlei fijne faciliteiten voor jong én oud. Het strand is niet enorm groot, zo'n 200 meter lang, maar er is altijd genoeg plek. Het strand ligt in een levendige wijk, maar zonder veel uitgaansgelegenheden. Hierdoor is het eigenlijk de perfecte middenweg tussen de drukke stranden met veel feestende jongeren en de afgelegen idyllische baaitjes. Op deze pagina vertellen we je alles over Cala Llonga, geven we je tips voor je bezoek en bespreken we ook de nadelen van het strand. • Cala Llonga Ibiza

   

  Cala Llonga ligt in het zuidoosten van Ibiza. Ibiza-stad is ongeveer 15 minuten rijden en Santa Eulalia 20 minuten. Je kunt in Cala Llonga dus genieten van rust, maar ook makkelijk de gezelligheid en uitgaansgelegenheden opzoeken. In de straat achter het strand en op de parkeerplaats is veel ruimte om de auto te parkeren. Parkeren is hier gratis, waar vind je het nog?! Heb je geen (huur)auto? Dan gaat er vanuit Ibiza-stad ook een bus naar Cala Llonga, die doet er ongeveer 30 minuten over.


 • Video


 • Voordelen en tips

   

   Veel winkeltjes
  Het centrum van Cala Llonga is levendig. Je vindt er enkele verschillende winkeltjes, restaurants en bars. Als je tussen het zonnen door nog even wat anders wilt doen, kan dat dus. Je kunt hier ook spullen kopen die je wellicht vergeten bent, zoals een zonnebril, zonnebrand of strandlaken.

   Supermarkt
  Een groot voordeel is dat er een Spar supermarkt in de buurt van het strand ligt. Wil je weten waar die precies ligt en hoe mensen deze supermarkt ervaren? Hier kan je al deze info vinden over de Spar supermarkt op Cala Llonga.

   Prijzen ligbedjes
  Dit punt staat hieronder ook bij de nadelen van dit strand. Echter is het ook een voordeel, want €7 per ligbedje (inclusief parasol) is voor Ibiza begrippen niet heel duur. Als je ervan houdt om op een ligbedje te liggen dan is het dus een voordeel dat de ligbedjes hier redelijk betaalbaar zijn. Er zijn ook stranden op Ibiza waar een ligbedje €30 / €40 of €50 per dag kost of zelfs nog veel meer.   

   Rustig
  Hoewel Cala Llonga een levendig centrum heeft, zijn er amper uitgaansgelegenheden. Hierdoor is Cala Llonga niet erg geliefd onder jongeren en is het hier rustiger dan in de grotere plaatsen zoals Playa d’en Bossa.

  Weinig wind
  Het strand van Cala Llonga ligt verscholen in een baai, hierdoor heb je weinig last van wind en golven. De baai met de begroeide heuvels zorgt meteen voor het idyllische karakter van het strand. Toch noemen we dit punt hieronder ook bij de nadelen, omdat echt harde wind hier ook weleens voorkomt en je je hier ook op voor kunt bereiden.

   Speeltuin bij het strand
  Voor kinderen is er bij het strand een kleine speeltuin. Rondom de speeltuin staan bomen, dus je kunt lekker in de schaduw chillen totdat de kinderen klaar zijn met spelen. Er is in de buurt overigens ook nog een minipretpark.

   Faciliteiten op het strand
  Voor de sportievelingen is er ook een beachvolleybalveld aanwezig waar op mooie dagen regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Op het strand zijn er zoals eerder genoemd ook ligbedden en parasols te huur. Daarnaast kun je gebruik maken van toiletten en douches.

   Horeca op het strand
  Op het strand is een kleine strandtent gevestigd. Je kunt hier snacks en drankjes halen.

   Wandelpad
  Ook is er op het strand een houten wandelpad aangelegd, via dit pad kun je lopen tot aan de zee. Het zand kan behoorlijk heet worden in de zomer, dankzij het houten wandelpad verbrand je je voeten niet. Daarnaast maakt het het strand toegankelijk voor mindervaliden, die het pad bijvoorbeeld kunnen gebruiken met een rolstoel;

   Geschikt voor kinderen
  We schreven eerder al dat het strand een kleine speeltuin erbij heeft, maar er zijn nog meer aspecten die Cala Llonga geschikt maken voor kinderen. Namelijk het langzaam aflopende strand en de grotendeels ondiepe zee.

   Watersporten
  In het dorp en aan het strand worden verschillende wateractiviteiten aangeboden. Ga bijvoorbeeld duiken, snorkelen, waterfietsen of waterskiën. • Nadelen

   

  Weinig uitgaansgelegenheden
  In de buurt van het strand van Cala Llonga zijn weinig uitgaansgelegenheden te vinden. Sommige bezoekers vinden deze rust juist fijn, maar jongeren kunnen het als saai ervaren.

  Drukte
  Aangezien het een erg populair strand is onder gezinnen, kan het bij Cala Llonga in het hoogseizoen erg druk worden met toeristen.

   Kwallen
  Zoals bijna elk strand op Ibiza heeft ook Cala Llonga regelmatig last van kwallen. Dit is vervelend, omdat je voor je gevoel niet vrijuit kunt zwemmen en bij iedere slag bang bent om gestoken te worden. Gelukkig zijn er veel meer momenten dat er geen kwallen zijn, maar als ze er zijn dan is het zeker een nadeel.

   Prijzen
  De prijzen voor ligbedjes zijn €7 per stuk voor de hele dag. Dit kan als een nadeel gezien worden als je graag allemaal een bedje wilt en je bent met een gezin van 4, dan kost je dat dus €28 voor een hele dag. Toch maar een handdoekje in het zand leggen?

   Wind
  Net als ieder ander strand op Ibiza kan je ook op Cala Llonga last hebben van een hard waaiende wind. Een goed windscherm meenemen, of een tentje kan geen kwaad (voor de zekerheid, mocht het hard gaan waaien). Bij echt harde wind waaien je spullen natuurlijk snel weg en voelt het alsof je gezandstraald wordt. Dat is zeker een nadeel, maar een windscherm plaatsen kan dit oplossen. 


 • Ligging Cala Llonga


 • Goedkope vakantie Ibiza boeken?


  Ga je met het gele gezin op vakantie en denk je na het lezen over Cala Llonga: dit is de perfecte bestemming voor ons? Boek dan snel jouw (lastminute) vakantie naar Ibiza! Op de site van De VakantieDiscounter is een groot aanbod te zien, maar ook via andere reisorganisaties kan je een vakantie naar Ibiza boeken. Via onderstaande knoppen kun je het volledige aanbod ontdekken. Wil je eerst meer weten over Ibiza met kinderen of misschien juist adults only vakanties? Lees dan verder.

 • Ibiza vakanties

  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Ibiza vakantie aanbod


 • Goede Cala Llonga pagina? Deel via de social buttons (rechts)!