•  

  Reisadvies Ibiza • Reisadvies Ibiza | Ibiza, het betoverende eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende stranden, bruisende nachtleven en rijke culturele erfgoed. Als jij je zinnen hebt gezet op een onvergetelijke vakantie op dit eiland, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies voor Ibiza. Op deze pagina vind je alle nodige informatie over het reisadvies, lokale regels en updates voor een zorgeloze vakantie op Ibiza. Een reisadvies richt zich altijd op meerdere factoren die van invloed kunnen zijn op je reis. Denk daarbij aan; veiligheid, criminaliteit, wetten en gebruiken, gezondheid, natuur en klimaat, reizen en vervoer, noodgevallen en praktische informatie. • De regels op Ibiza


  Er zijn op Ibiza enkele lokale regels en gewoonten waarmee je rekening moet houden. Laten we voorop stellen dat het natuurlijk belangrijk is om respectvol om te gaan met de lokale bewoners en de lokale cultuur. Draag bijvoorbeeld passende kleding bij een bezoek aan religieuze bezienswaardigheden. Vergeet niet dat Ibiza deel uitmaakt van Spanje en zich houdt aan de Spaanse wetten en voorschriften. Roken is bijvoorbeeld verboden in openbare gebouwen. Wat betreft het milieu: help mee om het eiland schoon te houden door afval op de aangewezen plaatsen weg te gooien.


 • Veiligheid en criminaliteit op Ibiza


  Ibiza staat bekend als een relatief veilige bestemming voor toeristen. Toch is het belangrijk om enkele basisveiligheidsmaatregelen in acht te nemen om jezelf en je eigendommen te beschermen. Houd waardevolle spullen bijvoorbeeld uit het zicht en bewaar belangrijke documenten, zoals paspoorten en creditcards, op een veilige plek. Wees voorzichtig met persoonlijke bezittingen op drukke plaatsen en vermijd het tonen van grote hoeveelheden geld.

  Zakkenrollers en inbrekers


  In de zomermaanden kunnen bepaalde populaire gebieden en stranden erg druk worden. Er zijn dan ook inbrekers en zakkenrollers actief. Laat daarom nooit iets in je auto liggen, ook geen tassen met spullen zonder waarde. Vanaf buiten zien inbrekers niet wat er in de tas zit. Hoewel je dan misschien geen waardevolle spullen kwijt bent, is het wel erg veel gedoe met het autoverhuurbedrijf en de verzekering. Parkeer daarbij ook altijd op goed verlichte en veilige plaatsen.


 • In geval van nood


  Hoewel Ibiza over het algemeen veilig is, is het goed om te weten hoe je hulp kunt krijgen in geval van nood. Het Europese alarmnummer, 112, is geldig op Ibiza en kan worden gebruikt voor politie, medische noodgevallen en brandweer. Zorg ervoor dat je belangrijke telefoonnummers en contactgegevens bij de hand hebt, waaronder die van je accommodatie en de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van je land.


 • Updates reisadvies Ibiza


  Het reisadvies voor Ibiza kan variëren op basis van wereldwijde omstandigheden en gezondheidsrichtlijnen. Een goed voorbeeld hiervan was natuurlijk de corona pandemie waar ook Ibiza zwaar onder heeft geleden, doordat het een aantal zomers achter elkaar niet mogelijk was voor toeristen om naar Ibiza op vakantie te gaan. Er is ook nooit een tijd geweest waarin er meer online werd gezocht naar "reisadvies Ibiza" dan in de tijd van de corona pandemie. Het is altijd verstandig om regelmatig updates rondom reisadviezen te raadplegen ongeacht de bestemming waar je heen gaat, zo ook voor Ibiza. Check daarvoor altijd de site van de rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies, klik op de onderstaande groene knop om direct naar het meest up to date zijnde reisadvies voor Ibiza, Spanje te gaan.

  Reisadvies Ibiza (Spanje) van de Rijksoverheid


 • Vakantie Ibiza boeken


  Kortom, een reis naar Ibiza wordt fantastisch, maar er zijn zaken om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van het reisadvies van Ibiza, respecteer de lokale regels en blijf op de hoogte van eventuele updates. Op die manier ben je zeker van een zorgeloze vakantie op Ibiza. Geniet van de zon, de zee en de unieke sfeer die het eiland te bieden heeft! Boek nu jouw ideale vakantie, via de onderstaande knoppen vind je de beste strand hotels op het eiland.


 • Accommodatie tips op Ibiza

 • Vakantie Ibiza - Invisa Figueral Resort - Nabij Santa Eulalia

  Invisa Figueral Resort bestaat eigenlijk uit twee hotels: Invisa Hotel Club Cala Blanca en Invisa Hotel Club Cala Verde. Bij een verblijf in een van de twee hotels kun je gebruik maken van alle faciliteiten van het andere hotel. Een verblijf in dit drie sterren resort staat garant voor plezier, ontspanning en luxe.

  Top hotel nabij Santa Eulalia

 • Vakantie Ibiza - Marble Stella Maris Ibiza - Nabij San Antonio

  Marble Stella Maris Ibiza

  Dit is een van de populairste accommodaties op het eiland en dat is niet voor niets zo. Het goed aangeschreven hotel ligt in het noordwestelijke deel op zo'n 3 km van de badplaats San Antonio. Het hotel beschikt over grote, schone en moderne kamers. Een heel groot deel van de 319 kamers heeft ook nog uitzicht op zee.

  Top hotel nabij San Antonio

 • Vakantie Ibiza - Hotel Garbi Ibiza & Spa - Playa d'en Bossa

  Hotel Garbi Ibiza

  Dit bekende hotel is ook een van de populairste hotels op het eiland. Het is goed gelegen aan het zandstrand van Playa d'en Bossa. Dit fijne 4 sterren hotel staat goed aangeschreven en ligt middenin de levendige badplaats. Het hotel beschikt over moderne en mega schone kamers. Verder heeft het hotel een heerlijk zwembad, beach bar en wellness.

  Top hotel in Playa d'en Bossa


 • Goede reisadvies Ibiza pagina? Deel via de social buttons (rechts)!