•  

  Uitgaan Ibiza • Uitgaan Ibiza | Ondanks dat Ibiza ook steeds populairder wordt voor familie- en kindervakanties en het ook een écht hippie-eiland is, blijft het een enorm populair eiland om uit te gaan. Ibiza staat ook wel bekend als hét feestwalhalla van Europa! Je kunt los gaan in de grote clubs, zoals Ushuaïa (zie de foto hierboven), Pacha, Hï Ibiza en de Amnesia, maar er zijn ook genoeg strandfeesten en kleinschalige feestjes in cafés. Hierbij geven we je een aantal tips over wat je kunt verwachten tijdens een avond uit, waar je heen moet gaan en waar je rekening mee moet houden. • Waar moet je zijn om uit te gaan?

   

  Niet op heel Ibiza wordt veel gefeest, vooral in het noorden komen vooral mensen die op zoek zijn naar rust. Plekken die je juist wel op moet zoeken voor een avond dansen zijn: San AntonioPlaya d’en Bossa en natuurlijk Ibiza-stad. Hoewel er in meerdere steden genoeg te doen is, is Ibiza-stad toch wel echt het toppunt. Je vindt hier enorm veel barretjes, met name in de wijken Ses Figueretes en La Marina kun je ’s avonds helemaal los gaan. Daarnaast is er ook een extra gay-friendly uitgaansstraat: Calle de la Virgen (ook wel Carrer de la Mare de Déu genoemd). Voor nog een bijzondere feestervaring kun je terecht op het strand bij Benirras, waar hippies op zondag helemaal los gaan. Dit feest begint al overdag en het is hier mogelijk om je eigen drinken mee te nemen.


 • De bekende clubs op Ibiza

   

  Er zijn veel grote en bekende clubs op Ibiza. Veel beroemde DJ’s hebben hun hier eigen residency, zoals Martin Garrix en Calvin Harris in Ushuaïa en David Guetta in Hï Ibiza. Dit betekent dat de artiesten regelmatig optreden in deze clubs, over het algemeen op een vaste dag in de week. Ushuaïa is anders dan andere clubs: het is een openlucht club, hotel en zwembad in één. Hï Ibiza heette voorheen Space, deze club is meerdere keren verkozen tot ‘beste club ter wereld’. Technoliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan Amnesia, een club met dakterras en veel spectaculaire special effects. Ibiza beschikt daarnaast over de grootste club ter wereld: Privilege! In deze club passen zo’n 10.000 mensen en het beschikt over een zwembad. Nog meer bekende clubs zijn: Pacha, Eden, Es Paradis en El Divino. Let er wel op dat sommige clubs een dresscode hanteren, check dit dus altijd voordat je erheen gaat, voordat je niet naar binnen wordt gelaten.


 • Video uitgaan Ibiza

   


 • Hoe ziet een avond stappen op Ibiza eruit?

   

  Uitgaan op Ibiza begint over het algemeen in één van de barretjes. Hier wordt alvast ingedronken en de sfeer gemaakt, om vervolgens rond één uur te vertrekken naar een club. Wil je niet graag in de rij staan om binnen te komen? Vertrek dan iets eerder. Wellicht moet je dan in de club even wachten totdat het feest op gang is gekomen, maar anders sta je buiten te wachten. Het feest gaat hier tot diep in de nacht door! Voor de echte feestbeesten zijn er clubs die rond 6 uur in de ochtend open gaan, zodat je zolang door kunt gaan als je wilt.


 • Beste periode voor een feestvakantie

   

  De beste reisperiode voor uitgaan op Ibiza is het hoogseizoen is in de maanden juli en augustus, in deze periode zijn de meeste clubs geopend en kun je de beste feestjes bijwonen in de Amnesia, Ushuaia of een van de vele andere clubs op Ibiza. Dat betekent niet dat er buiten het hoogseizoen om niets te beleven is op het eiland. Enkele clubs, zoals de Pacha, zijn ook buiten het hoogseizoen geopend. Het is niet aan te raden om in de winterperiode naar Ibiza te komen om te feesten, het normaal zo bruisende uitgaansleven is dan vrijwel nergens te bekennen.


 • Leuke Ibiza uitgaan tips? Deel deze pagina!