•  

  Is Ibiza duur? • Is Ibiza duur? | Een vakantie naar Ibiza staat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje, maar sommigen laten zich afschrikken door de dure uitstraling van het eiland. Er wordt vaak gedacht: ‘als er allemaal bekende mensen heen gaan en de beachclubs er allemaal zo luxe uitzien, dan zal het vast erg prijzig zijn’. In sommige gevallen is dat ook zeker zo, maar dat hoeft helemaal niet! Net als bij elke andere vakantiebestemming, kan je een vakantie op Ibiza zo duur maken als je zelf wilt. • Hoe duur is Ibiza?


  We moeten toegeven, Ibiza is over het algemeen wel wat duurder dan andere Spaanse eilanden of steden. De beste tip die we kunnen geven, is om zelf goed je research te doen. Bedenk van te voren waar je heen wilt gaan en bekijk de prijzen. Dit geldt eigenlijk voor alles. Dus doe onderzoek naar prijzen van excursies, strandbedjes, restaurants, etc. De prijzen lopen namelijk erg uiteen, bijvoorbeeld bij het huren van een strandbedje. Op de populaire stranden ben je makkelijk €20 kwijt voor een strandbedje voor één dag, terwijl je op andere stranden veel minder kwijt bent (€5, €10 of €15). Als je daar iedere dag euro's op kan besparen scheelt dat toch weer. Ook kan je ervoor kiezen om gewoon op je handdoek te liggen, zodat je helemaal niks kwijt bent om op het strand te liggen. Wil je een auto huren? Dat is al mogelijk vanaf zo’n 200 euro per week, maar dan moet je natuurlijk geen Audi verwachten. Bekijk onze tips voor meer informatie voor het huren van een auto.


 • Welke periode is het duurst?


  Wat een groot deel van de kosten bepaalt is de reisperiode. In het hoogseizoen liggen de prijzen het hoogst, dit zijn de maanden juli en augustus. Daarna zijn de maanden juni en september het duurst. De maanden daarbuiten, zoals oktober vallen onder het laagseizoen en die maanden zijn daardoor ook het goedkoopst. Daar komen wel een paar nadelen bij kijken, zo is niet alles open op het eiland en er is maar een beperkt aanbod aan accommodaties en vluchten beschikbaar.


 • Wat betaal je voor eten en drinken op Ibiza?


  Ook wat betreft de prijs van eten en drinken geldt: het loopt erg uiteen. In de hoofdstad, Ibiza-stad, liggen de prijzen erg hoog. Hou er rekening mee dat je bij de beach clubs al helemaal je portemonnee moet trekken. Ga je naar andere plekken, zoals Es Canar of San Miguel, dan ben je vaak goedkoper uit. Over het algemeen ben je dan hetzelfde kwijt als tijdens een etentje in Nederland: ongeveer 50 euro met z’n tweeën. Wil je nog goedkoper eten én de lokale lekkernijen proberen? Dan zijn de kleinere lokale tentjes een goede optie. Kijk vooral op de menukaart en bekijk de prijzen voordat je ergens op het terras gaat zitten.


 • Video: Waar op Ibiza een hapje eten?

   


 • Hoe duur is een avondje uit op Ibiza?


  Ibiza staat natuurlijk bekend om de vele clubs en het bruisende nachtleven. Wil je naar een bekende club, waar alle grote DJ’s optreden? Dan kan het wel eens een duur avondje worden, want de entreegelden kunnen oplopen tot wel 100 euro per persoon. En dan ben je er natuurlijk nog niet, want je wil ook wat drinken en misschien nog wel eten. Het drinken is daarbij ook nog eens aan de prijzige kant, soms betaal je zelfs 10 euro voor een frisje!


 • Video: Is Ibiza een eiland voor elke portemonnee?

   


 • Ibiza vakanties duur?


  Een betaalbare vakantie naar Ibiza begint natuurlijk al bij het boeken. Hou rekening met vroegboekkorting of lastminutekorting. In elke uithoek van Ibiza is het mogelijk om een betaalbare accommodatie te vinden, maar uit onze ervaring is dit het makkelijkst in deze steden: San AntonioSanta Eulalia en Es Canar. Als je een verblijf boekt, raden we aan om een appartement te boeken. Alhoewel uiteten gaan natuurlijk wel bij je vakantie hoort, is het voor je portemonnee fijn als je niet élke avond uiteten moet. In een appartement kun je een paar avonden zelf koken. Daarnaast is het een tip om een pakketreis te boeken, dit is vaak goedkoper dan een vlucht en verblijf apart boeken.


 • Ibiza vakantie boeken


  Hebben we je overtuigd dat een vakantie naar Ibiza niet zo duur hoeft te zijn als je denkt? Boek dan snel jouw reis! Door op één van de drie onderstaande logo's te klikken kun je jouw ideale vakantie naar Ibiza vinden. Na het klikken op een logo wordt je direct doorgestuurd naar het Ibiza aanbod van de desbetreffende reisorganisatie. Veel reisplezier! Maar dat komt vast goed op Ibiza.


 • Goed artikel of Ibiza duur is? Deel via de social buttons (rechts)!