•  

  Plaatsen Ibiza

   


 • Plaatsen Ibiza | De mooiste en meest idyllische dorpjes, badplaatsen en steden vind je op het unieke eiland Ibiza. Er is op Ibiza voor ieder wat wils als het gaat om het beleven van de perfecte vakantie. Wil je zon, zee, strand, reuring, feesten en de beste partyscene ter wereld beleven, dan ga je naar de badplaatsen Playa d'en BossaIbiza-stad en San Antonio. Wil je meer cultuur, natuur, rust en gemoedelijkheid tijdens je vakantie op Ibiza, dan trek je naar andere plaatsen op Ibiza, zoals San MiguelSanta EulaliaPortinatx of Figueretas. • Ibiza populair bij Nederlanders


  Het is niet voor niets dat er al jaren lang duizenden Nederlanders iedere zomer naar Ibiza op vakantie gaan. En dan hebben we het niet alleen over de jong volwassenen die er heen gaan om te feesten ook heel veel Nederlandse gezinnen, koppeltjes en ook verrassend veel ouderen trekken naar het idyllische eiland Ibiza dat behoort tot de eilandengroep "De Balearen" in Spanje. Een belangrijke redenen is naast dat Ibiza een overzichtelijk, goed bereisbaar, onwijs mooi, gemoedelijk en gezellig eiland is, is de korte vliegtijd vanaf Nederland. Je bent in slechts 2 uur en 15 minuten vliegen al op Ibiza. Dat is bijna 1 uur en 30 minuten minder lang vliegen, dan naar het populaire Griekse eiland Kreta bijvoorbeeld.

  Prachtige stranden en idyllische baaitjes


  Verder zijn veel gehoorde meningen van toeristen op Ibiza, dat het eiland prachtige stranden en de meest idyllische baaitjes heeft. En bijzonder mooie natuurgebieden heeft waar de mooiste wandelroutes zijn af te leggen. Er zijn steden met een eeuwenoude historie (zo hoort een deel van Ibiza-stad zelfs tot Unesco Werelderfgoed) en het eiland beschikt over een smaakvolle keuken en een zeer gastvrije bevolking. Tot slot benadrukken veel toeristen dat het stempel dat Ibiza heeft als "duur eiland" zeker niet klopt. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar dat kun je overal. Een vakantie op Ibiza hoeft niet duurder te zijn dan een vakantie in Griekenland of Italië. • Plaatsen nabij de mooiste stranden op Ibiza


  Ben je een liefhebber van mooie stranden en idyllische baaitjes? Dan bent u bij Ibiza aan het goede adres. Dit eiland heeft op dat vlak heel veel te bieden. Zo zijn er tientallen strandjes en baaitjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. In totaal komen er wel 30 strandjes in aanmerking voor de top 10 mooiste stranden van Ibiza. Als je graag één of meerdere van deze stranden wilt bezoeken, of een bepaald strand graag vaker dan één keer wilt bezoeken, dan is het misschien handig om van te voren goed na te denken over de ligging van je accommodatie. 

  Afstanden tot stranden 


  Ondanks het feit dat Ibiza een relatief klein eiland is en alles over het algemeen goed bereisbaar is, kan het vanaf je hotel in het noordoostelijke deel van Ibiza (bijvoorbeeld het goed aangeschreven Invisa Figueral Resort) toch zo'n 40 minuten rijden zijn naar een van de leukste stranden van Ibiza (Cala Vadella). Mocht je nou wél graag één of meerdere keren naar dit strand willen, dan is Playa d'en Bossa misschien een betere plaats om te verblijven, dan ben je er in slechts 15 minuten. Hieronder zie je een selectie uit onze top 10 mooiste stranden van Ibiza die je zeker zou moeten willen bezoeken tijdens je verblijf op het idyllische eiland Ibiza. In de tekst onder de foto ons plaats advies om te verblijven om het betreffende strand makkelijk te kunnen bezoeken.

 • Cala Vedella - Lees meer over een van de mooiste Ibiza stranden

  Voor Cala Vadella kun je het best verblijven in de plaatsen Playa d'en Bossa, Ibiza-stad, San Antonio en Sant Josep de sa Talaia

  Meer Cala Vadella

 • Aigua Blanques - Lees meer over een van de mooiste Ibiza stranden

  Voor het Aigua Blanques strand kun je het best verblijven in de plaatsen Portinatx, Platja es Figueral, Santa Eulalia en Sant Vicent de sa Cala.

  Meer Aigua Blanques

 • Cala Bassa - Lees meer over een van de mooiste Ibiza stranden

  Voor het strand van Cala Bassa kun je het best verblijven in de plaatsen San Antonio, Cala Gracio en Sant Josep de sa Cala.

  Meer Cala Bassa


 • Video Ibiza


  In deze vette video kun je met eigen ogen de schoonheid van het idyllische eiland Ibiza zien. In de video komen onder andere de mooiste stranden en bezienswaardigheden voorbij. Maar ook de serene, relaxte en gemoedelijke sfeer die heel het eiland ademt. Onder het mom dat "een video meer zegt dan een foto of duizend woorden" zou ik zeggen; neem even een paar minuten de tijd, pak een kop thee of een bak koffie, leun even achterover,  druk op de play knop en laat je gedachten wegdromen naar een vakantie op een van de mooiste, meest veelzijdige en uniekste eilanden van de wereld, Ibiza!   


 • Last minute Ibiza vakanties

  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Ibiza vakantie aanbod


 • Goede plaatsen Ibiza pagina? Deel via de social buttons (rechts)!